Home / AKTUELNO / Stravičan požar u Zagrebu podmetnut: Izgorelo veliko skladište, drama trajala čitavu noć, a jedan detalj odao je sve! (VIDEO)

Stravičan požar u Zagrebu podmetnut: Izgorelo veliko skladište, drama trajala čitavu noć, a jedan detalj odao je sve! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Ministry of Emergency Situations press service
Foto: Tanjug/AP/Ministry of Emergency Situations press service
Iz Kancelarije za hitne situacije Grada Zagreba noćas su izvestili kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” izvršio više merenja kvaliteta vazduha u neposrednoj blizini požara i široj okolini kojom prilikom nisu zabeležili prisutnost štetnih gasova.

Dodaju kako je na intervenciju je izašlo 135 vatrogasaca sa jedanaest vozila i dvadeset pet vozila DVD-a.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” nastaviće sa kontinuiranim merenjima kvaliteta vazduha, a o rezultatima merenja javnost će biti obaveštena.

CIOS: Požar je možda podmetnut

U požaru nema povređenih. Sinoć, nešto posle 20 sati požar je zahvatio otvoren magacin CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u zagrebačkom naselju Jankomir, javili su sinoć iz CIOS-a.

Glavni u Kancelariji za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić, koji je bio na licu mesta, izjavio je da se procenjuje da će požar biti ugašen za 15 do 20 sati.

– Još nije poznat uzrok, ali je delatnik zaštitarske službe centra za reciklažu dvorišta desetak minuta pre izbijanja požara primetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno na mestu izbijanja.

U skladu sa izjavom čuvara, požar je izbio na samom vrhu hrpe otpada.

Da je požar izbio na dohvatljivom mjestu, gašenje bi započela i zaštitarska služba centra za recilkažu, ali dim je primećen na nedostupnom vrhu, gde nije uobičajeno da počnu požari izazvani samozapaljenjem otpada – saopštili su iz CIOS-a.

Gorieli su otpadni nameštaj i drugi drveni otpad, kao i deo ograde otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni.

Požar brzo stavljen pod kontrolu

– Požar je pod kontrolom. Plamen je zaustavljen, a vatrogasci trenutno proveravaju požarište i zalivaju opožareni materijal – saopšteno je.

U krugu poduzeća C.I.O.S., tvrtke koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad, u ponedjeljak oko 20,30 sati buknuo je požar.

Kako piše index.hr, još uvek se vidi dim iznad C.I.O.S.-a, a smrad se oseća iznad kvartova Stenjevec, Malešnica i Špansko.

Pogledajte video:(Telegraf.rs / index.hr)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …