Home / AKTUELNO / Sukob Ljajića i Stefanovića zbog marša Zukorlićeve „vojske“ u Novom Pazaru!

Sukob Ljajića i Stefanovića zbog marša Zukorlićeve „vojske“ u Novom Pazaru!

Iznenadilo me nezadovoljstvo Rasima Ljajića policijskim izveštajem sa skupa u Novom Pazaru, jer ne znam kako je on mogao da dobije ta dokumenta, kaže za „Blic“ ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović reagujući na kritiku Rasima Ljajića na rad policije u tom gradu. Ministar Stefanović je naveo i da je siguran da Ljajić nema policijske izveštaje o samom skupu.
sandžak- bosnjaci- pazar

 

Ljajić je, gostujući u Jutarnjem programu TV „Pink“, rekao da je „Pohod na Hadžet“, koji su organizovali Islamska zajednica u Srbiji na čijem je čelu Muamer Zukorlić i Bošnjačka kulturna zajednica koju vodi Melvudin Dudić, jasno povezivanje sa onima, koji su sarađivali sa okupatorima 1941. godine.

On je kao šokantnu stvar istakao da je u dnevnom izveštaju policije o dešavanjima u gradu tog dana, na poslednjem mestu samo navedeno da je u Novom Pazaru održan „skup u pokretu“, da su građani šetali ulicama, da je bilo 600 prisutnih, da je protekao bez incidenata, a da pri tom nije ni spomenuto da su „šetala deca u uniformama“.

U izveštaju, koji je potpisao pomoćnik direktora policije i načelnik PU Novi Pazar, takođe, nije navedeno ni da su na uniformama imali zašivene grbove BNV, niti da su nosili zastave ISZuS i BNV.

Ljajić je ukazao i na najavu četnika iz Ukrajine da će doći, da će prošetati Novim Pazarom i upitao „šta ako uniforme obuku i ovi iz Preševske doline“ i dodao da nijedna zemlja to ne bi dozvolila osim Srbije.

Izveštaj razdora: Ko ovo pročita, može da zaključi da je reč o najobičnijoj šetnji, ne o maršu u uniformama (+)
Ljajić je najavio i da će razgovarati i sa Stefanovićem, jer „mnogi ambasadori dolaze i danas i sutra, ljude apsolutno zanima šta se ovde dešava“.

Ministar Stefanović, međutim, kaže da su mu „nadležne službe policije dostavile više izveštaja o svemu s tog skupa“.

– Iznenadila me je Ljajićeva izjava, jer ne znam kako bi on mogao da dobije te izveštaje. Spreman sam da porazgovaram s njim o tome i da mu saopštim sve sa čime po zakonu i propisima mogu da ga upoznam. Ono što je u domenu rada policije može da se deli samo s tužilaštvom i drugim nadležnim organima. Što se tiče konkretnog skupa, tužilaštvo je dostavilo policiji, i to na osnovu naših prethodnih saznanja, zahtev za priklupljanje obaveštenja. Mi ćemo po tom zahtevu postupiti i utvrditi da li je bilo kršenja zakona i činjenja krivičnih dela – kaže Stefanović za „Blic“.

Check Also

HAOS U BRISELU: DESETINE HILjADA NA ULICAMA, SUKOBI S POLICIJOM, SUZAVAC.. (VIDEO)

Na desetine hiljada ljudi marširalo je danas centrom Brisela u znak protesta zbog pooštrenih ograničenja …