Home / AKTUELNO / Tramp u Americi započeo izgradnju „Kineskog zida“ dugog 3.200 kilometara… Evo o čemu se radi..

Tramp u Americi započeo izgradnju „Kineskog zida“ dugog 3.200 kilometara… Evo o čemu se radi..

zid- zica- granica- usa- meksiko

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas u Ministarstvu unutrašnje bezbednosti da njegove akcije u vezi imigracije pokazuju da „počevši od danas“ SAD vraća kontrolu na svojim granicama.

Tramp je rekao da će njegova administracija raditi zajedno sa Meksikom na povećanju bezbednosti obe zemlje, kao i da će blisko sarađivati po tom pitanju.

„Sačuvaćemo živote na obe strane granice“, rekao je Tramp, nakon potpisivanja direktiva o podizanju zida na granici sa Meksikom, prenosi AP.

Tramp je danas potpisao direktive za izgradnju zida na granici sa Meksikom, koji će biti dugačak 3.200 kilometara i izvršenje racija u gradovima koji štite ilegalne migrante.

U gradovima poput San Franciska lokalni zvaničnici, najčešće demokrate, odbijaju da sarađuju sa saveznim službenicima u akcijama protiv ilegalnih migranata.

500

Očekuje se da Tramp preduzme korake kojima bi se ograničile legalne migracije, uključujući izvršne naredbe koje redukuju broj izbeglica i blokiraju izdavanje viza ljudima iz nekoliko muslimanskih bliskoistočnih zemalja i sa severa Afrike, prenosi Rojters.

Kako se navodi, među tim zemljama su Sirija, Sudan, Somalija, Iran, Irak, Libija i Jemen.

Tramp je ranije danas u intervjuu za ABC njus najavio da će izgradnja zida početi narednih meseci, a da je planiranje njegove izgradnje u toku.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …