Home / AKTUELNO / TRAMP U PROBLEMU – VAŠINGTON POST GA OPTUŽIO ZA IZDAJU: Lavrovu otkrio strogo poverljive informacije?!

TRAMP U PROBLEMU – VAŠINGTON POST GA OPTUŽIO ZA IZDAJU: Lavrovu otkrio strogo poverljive informacije?!

lavrov- tramp

Američki predsednik Donald Tramp je otkrio „strogo poverljive informacije“ šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, piše Vašington post

Taj list navodi, pozivajući se na aktuelne i bivše američke zvaničnike, da je Tramp time praktično ugrozio izvor obaveštajnih informacija o Islamskoj državi.

Dodaje se da je informacija, koju su dobili Lavrov i ruski ambasador u SAD Sergej Kisljak stigla od američkog partnera kroz „veoma osetljiv dogovor o razmeni obaveštajnih informacija“.

Podsetimo, sastanak Lavrova i Trampa je izazvao velike polemike, pošto najpre nije bilo izvesno da će se dogoditi prilikom boravka ruskog šefa diplomatije u Vašingtonu, da bi to potom ispratili samo ruski mediji.

Partner u sporazumu nije dao dozvolu SAD da podeli informaciju sa Rusijom, a zvaničnici su izjavili da Trampova odluka da to ipak učini predstavlja rizik za buduću saradnju sa saveznikom, koji ima pristup unutrašnjim krugovima Islamske države, piše „Vašington post“.

Nakon susreta Trampa sa Lavrovom, jedan od viskorangiranih zvaničnika iz Bele kuće preduzeo je korake kako bi smanjio štetu i pozvao CIA i Nacionalnu bezbednosnu agenciju.
Kako piše list, iz CIA su odbili da daju komentar, dok u Agenciji za nacionalnu bezbednost nisu želeli da odgovore na zahtev da daju komentar.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …