Home / AKTUELNO / TREBA LI VAM POSAO? Evo kako da zaradite minimum 1.350 evra mesečno..

TREBA LI VAM POSAO? Evo kako da zaradite minimum 1.350 evra mesečno..

Oglasi koje objavljuju austrijski i nemački oglašavači vrve od potražnje za pomoćnim građevinskim radnicima, zanatlijama, pomoćnim radnicima na stočnim farmama i peračima posuđa u hotelima i restoranima.

evro- novac- pare

Ovi poslovi plaćaju se najčešće između 10 i 12 evra na sat, s tim što ne podrazumevaju puno radno vreme, pa onima koji žele da se okušaju u inostranstvu mogu biti i dodatni posao.

Kao pomoćnom radniku na građevini plata bi vam bila od 1.435 do 1980 evra, dok se mesto perača posuđa plaća u proseku 630 evra manje, odnosno oko 1.350 evra.

Za ove poslove većina poslodavaca zahteva prethodno iskustvo “na ovom ili sličnim poslovima”, po čemu se ne razlikuju od srpskih gazdi.

Prednost kod javljanja na oglase koje možete naći na elektronskim medijima širom Evrope, budući da važe za sve nacije u njoj, je to što podrazumevaju direktan kontakt s poslodavcem, bez posrednika.

Sve što vam treba je osnovno poznavanje nemačkog ili engleskog jezika, na kom ćete kontaktirati svog potencijalnog šefa telefonom, elektronskom poštom ili lično.

Poželjno je da kandidati imaju EU pasoš, ali kako se na neki oglas često ne javi dovoljan broj takvih, potražnja se automatski proširuje i na zainteresovane iz zemalja koje nisu članice Unije.

Koristan savet koji treba da imate u vidu je da na svakom kiosku i pošti u Srbiji, možete za par stotina dinara kupiti karticu za jeftino telefoniranje sa inostranstvom.

Za lakše snalaženje u svetu dobro plaćenih poslova u Nemačkoj i Austriji, možete koristiti i Inostrane oglase, časopis sa oglasima stranih oglašivača, koji su prevedeni na srpski jezik.

(J.B., Telegraf)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …