Home / AKTUELNO / U ovom italijanskom gradu daju 2.000 evra svakome ko se doseli u njega. Morate da ispunite samo jedan uslov..

U ovom italijanskom gradu daju 2.000 evra svakome ko se doseli u njega. Morate da ispunite samo jedan uslov..

kandela

Živopisni italijanski gradić Kandela mogao bi da bude ostvarenje vaših snova – gradonačelnik tog grada najavio je da će platiti 2.000 evra svakom ko se u njega doseli.

U tom gradu je devedesetih godina prošlog veka živelo 8.000 ljudi, a sada ih je samo 2.700.

Gradonačelnik Nikola Gata sada želi da Kandeli vrati stari sjaj, javlja CNN.

– Davnih 1960-tih ovaj grad zvali su Mali Napulj, a ulice su bile pune turista, prodavnica, dece – rekao je Gata.

Zbog loše finansijske situacije, mnogi mladi su poslednjih decenija napustili ovaj grad, tražeči posao na nekom drugom mestu.

Zamenik gradonačelnika Stefano Bašćineli precizirao je da će samcima koji se dosele biti plaćeno 800 evra, parovima 1.200, tročlanim porodicama od 1.500 do 1.800 evra, a više od 2.000 evra dobijaju četvoročlane i petočlane porodice.

Ali, postoji dva uslova – porodice koje se dosele u Kandelu moraju da iznajme jednu od postojećih kuća, kao i da u njoj nađu posao sa prihodom od najmanje 7.500 evra godišnje.

U Kandelu se na ovaj način već doselilo šest porodica sa severa Italije, a još pet njih se prijavilo.

– Ne želimo da nam dođu ljudi koji ne žele da rade, svi novi stanovnici moraju da rade i imaju prihode – rekao je Bašćineli.

Jedna od porodica koja se doselila posao je obezbedila tako što je novcem koji je dobila od gradskih vlasti otvorila novinski kiosk.

– Ovde je život miran i jednostavan. Nema gužve, lako je kretati se po celom gradu, nema saobraćaja, ni smoga – kaže fotograf Frančesko Devećio, koji je takođe odlučio da u Kandeli potraži sreću.

Dobra stvar je i što su u blizini ovog gradića, samo na sat vremena vožnje, prelepe plaže.

Check Also

KISINDŽER: U SUDARU SA KINOM, AMERIKA SVE SLABIJA, POTREBNA NOVA STRATEGIJA

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer je predložio da se sa Kinom ponovi isti trik …