Home / AKTUELNO / U Srbiju za samo tri dana, ušlo 20.000 izbeglica: Stiže nam kolona koja nema kraja!

U Srbiju za samo tri dana, ušlo 20.000 izbeglica: Stiže nam kolona koja nema kraja!

izbeglice- azilanti- imigranti

U Srbiju je za samo tri dana ušlo čak 20.000 izbeglica sa Bliskog istoka! Migranti koji su požurili da se pre zime dočepaju Evrope gurali su se juče na kiši i vetru ispred prihvatnog centra u Preševu, a nesrećnim ljudima u pomoć su pritekli radnici Crvenog krsta!

Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović kaže za Informer da Crvenom krstu u Preševu nedostaju kabanice za decu, a da zbog ogromnog priliva izbeglica ponestaju topla odeća i obuća.

– Video sam ljude koji su iz Grčke u Preševo stigli u japankama! Napolju je hladno, kiša pada bez prestanka i njima su hitno potrebni topla odeća i obuća, pogotovu za žene, decu i bebe – kaže on.

Sekretar Crvenog krsta Ahmet Alimi kaže da je ogroman broj izbeglica stigao u Preševo i apeluje na građane da je tim ljudima potrebna topla odeća, obuća, kao i kabanice.

– Proteklog vikenda kroz prihvatni centar prošlo je 20.000 ljudi. Jedni dolaze, drugi odlaze i situacija zaista postaje ozbiljna, a sve to dodatno otežava i kiša, koja ne prestaje – kaže on.

(Informer)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …