Home / ZANIMLJIVOSTI / PITANJE KOJE NIJE REŠENO 63 GODINE, IMATE LI VI ODGOVOR? Pogledajte šta je Tito odgovorio u intervjuu iz 1952., na pitanje: „Da li verujete u mogućnost dogovora između ruskog bloka i Zapada, pre nego što izbije rat!“

PITANJE KOJE NIJE REŠENO 63 GODINE, IMATE LI VI ODGOVOR? Pogledajte šta je Tito odgovorio u intervjuu iz 1952., na pitanje: „Da li verujete u mogućnost dogovora između ruskog bloka i Zapada, pre nego što izbije rat!“

tito- kenedi

Na JuTjubu postoji snimak, kako stoji napisano, „prvog intervjua Josipa Broza Tita za strane medije u kojima govori o zapadnom svetu“, a taj intervju datira iz 1952. godine.

Ono što je posebno interesantno je prvo pitanje koje mu postavlja novinarka Helen Fišer iz Junajted Presa, a to pitanje odslikava koliko malo se svet promenio u poslednjih 50 godina.

„Da li verujete u mogućnost dogovora između ruskog bloka i Zapada u cilju smanjivanja tenzija pre nego što izbije rat?“ – glasi prvo pitanje upućeno Titu.

Isto pitanje je najčešće pitanje u intervjuima koje danas daju savremeni svetski lideri. Pitanje tenzija između Rusije i Zapada izgleda je „večito pitanje“.

Na drugo pitanje, u kojem Tito šalje poruku Amerikancima, on odgovara na engleskom jeziku. Pogledajte!

(Pravda)

 

Check Also

ŠTA JE SNIMLJENO NA ADI CIGANLIJI: NEOBIČNA RIBA ZBUNILA KUPAČE (VIDEO)

Snimak neobične vrste ribe, kojoj se vidi deo peraja, na osnovu čega se može zaključiti …