Home / AKTUELNO / UZNEMIRUJUĆE PISMO BOŠKA OBRADOVIĆA: Veoma sam zabrinut, Vučić je sada u Briselu tajno potpisao veoma opasne stvari..

UZNEMIRUJUĆE PISMO BOŠKA OBRADOVIĆA: Veoma sam zabrinut, Vučić je sada u Briselu tajno potpisao veoma opasne stvari..

bosko- obradovic

Da li kod Vučića postoji trunka odgovornosti i ozbiljnosti ili je za njega sve lakrdija i predizborni teatar, u kojem je spreman da žrtvuje živote srpskog naroda na Kosovu i Metohiji? Nije Srbija Vučićeva prćija – ovo ponižavanje države, institucija i naroda mora da se zaustavi

Aleksandar Vučić je juče pokazao da se igra bezbednošću i životima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i interesima države Srbije. Njegovo delovanje je neodgovorno, opasno i suludo. On brutalno krši Ustav, ignoriše institucije i nastavlja samovoljno da donosi odluke.

Veoma sam zabrinut zbog jučerašnjeg priznanja premijera da je „delegacija Srbije u Briselu prihvatila sve što je predlagano“, da su prihvatili i nekakav „američki predlog i predlog EU“, a da neće da kaže šta je to sve prihvaćeno.

Ko je njega ovlastio da u ime Srbije prihvata sve što mu nalože gazde u Briselu i Vašingtonu?

Ne može on samovoljno da odlučuje, u ovoj zemlji još uvek postoje nekakve institucije, nije ih načisto dokrajčio. Još veću zabrinutost izaziva činjenica da on, kao nešto potpuno normalno, saopštava da je sve „rešio“ tako što je tokom pregovora trčkarao od Federike Mogerini do telefona da pita gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Gorana Rakića da li se on slaže sa svim tim predlozima i pošto se Rakić složio, sve je bilo rešeno. To je apsolutno neodgovorno i suludo ponašanje.

Vučić ima obavezu da obavesti i institucije, Narodnu skupštinu Republike Srbije i građane šta je bio sadržaj razgovora, a pre nego što bilo šta prihvati za to treba da dobije odobrenje Narodne skupštine. Briselski sporazumi i sve što je do sada radio vodilo je ka daljem zaokruživanju državnosti lažne države Kosovo.

Ogromnu zebnju izaziva pitanje – šta je još prihvatio?

Posebno je skandalozno da on objašnjava kako ništa ne može da kaže i da ne može da otkrije sadržaj razgovora jer se u Briselu obavezao Federiki Mogerini, Hašimu Tačiju i Isi Mustafi, te da neće da krši sopstvenu reč.

Ali, zato nema nikakav problem da krši Ustav Srbije, da gazi i ponižava naše institucije, građane i srpski narod.

Podsećam Vučića da je on premijer Srbije i ako poštuje Ustav, svoju otadžbinu i građane, onda mora da zna da se jedino obavezao svojoj zemlji. Ako Vučić, zaista, hoće da zaštiti interese svog naroda na KiM i države Srbije – neka suspenduje briselske sporazume. Ali to, očigledno, nije njegov cilj.

Šta je to, ako ne obična lakrdija, kad Vučić dođe u Rašku da šalje oštre poruke Federiki Mogerini i da zahteva reagovanje njenog tima na ponašanje Prištine, a samo nekoliko sati pre toga je sedeo sa njom u Briselu i ništa od toga joj nije rekao?

Takođe, neko treba da obavesti Vučića da je on svojim briselskim sporazumima ukinuo srpske institucije na Kosovu i Metohiji i prihvatio ustavni i zakonodavni okvir lažne države Kosovo, te da je on omogućio da pripadnici jedinica ROSU patroliraju našom južnom srpskom pokrajinom i da je, zaista, licemerno da sada glumi iznenađenje zbog prisustva ovih jedinica.

Da li kod Vučića postoji trunka odgovornosti i ozbiljnosti ili je za njega sve lakrdija i predizborni teatar, u kojem je spreman da žrtvuje živote srpskog naroda na Kosovu i Metohiji?

Nije Srbija Vučićeva prćija, ovo ponižavanje države, institucija i naroda mora da se zaustavi. Prvu priliku za to imamo na predstojećim izborima.

Od suštinskog interesa za opstanak Srbije i građana je da se Vučićeva pogubna politika promeni.

Dveri i ja kao predsednički kandidat jedini nudimo tu promenu. Na predstojećim izborima pred građanima je jasan izbor – promena ili dalja propast, dalje urušavanje svakog segmenta naših života i naše države.

(Info Dveri)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …