Home / ZANIMLJIVOSTI / SNIMAK „LEGIJE“ KOJI RETKO KO SME DA POKAŽE: Srbijo dokle misliš da ćutiš? (VIDEO)

SNIMAK „LEGIJE“ KOJI RETKO KO SME DA POKAŽE: Srbijo dokle misliš da ćutiš? (VIDEO)

legija

Oni koji su poznavali Legiju opisuju ga kao čoveka nestabilnog ponašanja, surovog, okrutnog, natprosečno inteligentnog i sposobnog, ubedljivog..

Milorad Ulemek Legija, jedna od kontraverznijih ličnosti u Srbiji, ali i šire, osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, imao je iza sebe burnu prošlost.

Istetovirani legionar u istoriju srpskog, ali i evropskog i svetskog pravosuđa ulazi kao rekorder sa presuđenih 160 godina robije! Dobio je kazne od po 40 godina za atentat na premijera Zorana Đinđića, zločine zemunskog klana, trostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, ali i za smrt Ivana Stambolića i pokušaj likvidacije Vuka Draškovića u Budvi.

Legija je rođen je 15. marta 1968. u Beogradu kao Milorad Ulemek.

Đinđića je na vlast doveo Dušan Spasojević ,tako sto je omogućio kontakt Đinđiću sa generalom Boškom Buhom i Legijom, zauzvrat Đinđić je ukinuo poternicu Dušanu Spasojeviću za pokušaj ubistva Vuka Draškovića .

Dosamnlije na čelu sa Đinđićem su htele da naprave monopol u državi da pokupuju sve kao npr. cementaru za 3 maraka,asfaltiranje Čumetu,Fidelinku – Čedi Šećeranu Miroslavu Kostiću za 3 eura itd. Tu im je smetao patriotski blok. Dušan nije hteo da učestvuje u tome i tu nastaje razdor i na kraju ubistvo pokojnog premijera.

Pogledajte video gde Milorad Ulemek Legija spominje političare koji su posećivali Šilerovu.

Pogledajte video:


(Oslobođenje, Esrpeso)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …