Home / AKTUELNO / VELIKA BLAMAŽA MOSKVE: Usred pravoslavne Rusije, Mundijal otvara žena koja je skrnavila srpske crkve..

VELIKA BLAMAŽA MOSKVE: Usred pravoslavne Rusije, Mundijal otvara žena koja je skrnavila srpske crkve..

Albanka Era Istrefi, koja je slavu stekla igrajući polugola po oltaru, skrnavljeći do bola davno oskrnavljeni Hram Hrista Spasa u Prištini, otvoriće u četvrtak popodne Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji pevajući na stadionu Lužnjiki zvaničnu himnu Mundijala!

Bratski šamar iz Rusije svim Srbima a od brata najviše boli! Jer, zidine hrama Hrista Spasa u Prištini nisu samo zidine, one su srpski zid plača, one su spomenik hiljadama Srba proteranih sa svoje, kosovske zemlje, one su simbol mučeništva čitavog jednog naroda na kome Amerika i Britanija, Francuska i Nemačka godinama sprovode puku silu. Oni sprovode, a mi Srbi, braćo Rusi gledamo u vas!

I, zašto sad braćo Rusi ovako? Nije valjda da niste znali KO će na stadionu Lužnjiki u četvrtak popodne na svečanosti koju će gledati ceo svet pevati zvaničnu himnu Prvenstva? Nije valjda da niste znali, kad ste odlučivali, ko je Era Istrefi? Ili možda niste vi odlučivali već neko drugi? Nije valjda da niste znali da ćete tim potezom uvrediti ne samo državu Srbiju, nego i svakog Srbina u kome je još imalo časti i duše ostalo?

Era Istrefi u hramu Hrista Spasa u Prištini pre četiri godine izvela je demonizovanu bogohulnu koreografiju, dosolila ranu svakom Srbinu i posebno svakom Srbinu sa Kosova.

U hramu Hrista Spasa koji godinama pogane i skrnave njeni sunarodnici njena braća i sestre, isti oni koji su opoganili i oskrnavili gotovo pa svaku pravoslavnu svetinju na Kosovu, svako pravoslavno groblje od Mitrovice do Uroševca i Peći!

Oni koji prekopavaju srpska groblja pa kosti posle bacaju paščadima da ih razvlače po Kosovu i Metohiji. Oni koji su opoganili i poslednji ćošak hrama Hrista Spasa u Prištini.

Svojom koreografijom izvedenom u crkvi, Era Istrefi pridružila se svima njima. I ona je tim činom sa svojom braćom Albancima kopala po srpskim grobovima, mokrila po srpskim crkvama. Ako je to civilizacijski čin, ako nema bolje od nje da peva na stadionu Lužnjiki, onda kažite i vi da znamo! Oni drugi odavno su nam to već rekli.

A hram u Prištini je hram Hrista Spasa, isto kao i hram Hrista Spasa u Moskvi. Onaj u koji mi Srbi gledamo kao u svoje spasenje. Isti je hram u Prištini kao i vaš i naš u Moskvi. Samo što je naš opoganjen, oskrnavljen, samo što po njemu Era Istrefi igra sa svojom družinom polugola. Era Istrefi u hramu u Prištini uradila isto ono što su marta 2008. godine radila njena braća po kosovu paleći srpske crkve i lomeći krstove, gledali ste te snimke braćo Rusi.

Šta biste vi braćo Rusi rekli da neko pokuša da nešto slično izvede u vašem i našem hramu Hrista Spasa u Moskvi?

Dve nedelje od kako je objavljena vest da će ona koja je polugola igrala na oltaru naše svetinje pevati pred vama i pred čitavim svetom pitam se zašto i odgovor ne nalazim. Ne znam ni zašto država Srbija nije reagovala i pitala zašto, rekla da je to čin koji duboko vređa i pogađa i državu i svakog Srbina.

Ali, mi Srbi odavno spavamo, mi dremamo, mi smo odavno učesnici sopstvenog sloma i sopstvene sramote.

Jedno mi još nije jasno, i vama su braćo Rusi palili i skrnavili hramove, uvodili konje i volove u crkve, poganili svetinje, nije valjda da ste to već izbrisali iz kolektivnog sećanja i da ste zaboravili koliko to boli?

Zoran Šaponjić (Iskra)

Check Also

UDARNO! KRIZNI ŠTAB TRAŽI ZATVARANJE SRBIJE NA NEKOLIKO NEDELJA- SPREMA SE POLICIJSKI ČAS!

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se …