Home / AKTUELNO / (VIDEO) OČEVICI OPISALI PAKAO U RUSIJI: BROJE SE MRTVI, DO SADA 41 ŽRTVA, PUTNICI ISKAČU IZ AVIONA!

(VIDEO) OČEVICI OPISALI PAKAO U RUSIJI: BROJE SE MRTVI, DO SADA 41 ŽRTVA, PUTNICI ISKAČU IZ AVIONA!

Samo 37 od 78 putnika i članova posade ruskog aviona ŠJ-100 koji se zapalio na moskovskom aerodromu Šeremetjevo je preživelo, saopštio je ruski Istražni komitet.

„U avionu na letu od Moskve ka Murmansku bilo je 78 putnika i članova posade. Prema najnovijim podacima dostupnim istrazi, 37 njih je preživelo“, rekla je portparolka Istražnog komiteta Svetlana Petmeko.

Ona je dodala da istražitelji sada ispituju preživele, očevice, zaposlene na aeorodromu i avo-kompanijama, prenosi Tass.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama nastradalih i naložio istragu o uzrocima nesreće, saopštio je njegov portparol Dmitrij Peskov, prenosi Tas s.

Na snimcima koje je objavila ruska televizija „Rosija 24“ vidi se kako putnici iskaču iz aviona u plamenu niz postavljeni tobogan i teturaju po pisti i travi.

Dopisnik RT Boris Kuznjecov koji se zadesio na Šeremetjevu u trenutku nesreće objavio je tvit opisujući šta je na pisti video iz svog aviona koji je trebalo da poleti za Helsinki.

„Sedeli smo blizu aviona koji je potpuno zahvatila vatra. Plamen je bio ogroman. Spasilačke službe borile su se da ugase požar“, napisao je on.

Novinar „Komsomolskaje pravde“ Dmitrij Smirnov uz snimak požara na Tviteru je napisao: „Pakao na Šeremetjevu. Suhoj Superdžet 100 na letu od Moskve do Murmanska morao je da se vrati zbog požara. Gori kao baklja dok je evakuacija u punom jeku“.

Check Also

UDARNO! RUSI NA VEŽBAMA U SRBIJI- MOSKVA HITNO ŠALJE OVE PVO SISTEME U SRBIJU!

ZAJEDNIČKE rusko-srpske vojne vežbe „Slovenski štit“ održaće u oktobru na teritoriji Srbije. Kako je saopštio …