Home / AKTUELNO / VLADA DONELA UREDBU KOJOM MIGRANTI SA VISOKOM ŠKOLOM LAKŠE DO POSLA, DOK NAŠE MLADE SKLANJAJU U EU!

VLADA DONELA UREDBU KOJOM MIGRANTI SA VISOKOM ŠKOLOM LAKŠE DO POSLA, DOK NAŠE MLADE SKLANJAJU U EU!

Migranti za Srbiju, Srbi za Nemačku. Tako bi se u jednoj rečenici obisala demografska politika naše zemlje.

Vlada Srbije usvojila je uredbu i jednu strategiju, kojima država želi da podigne atraktivnost poslovnog okruženja.

Vlada Srbije donela je Uredbu o kriterijumima za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Republici Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka.

Neke od tih kategorija su inostrani osnivači startapova, osobe sa visokoškolskom spremom koje žele da se zaposle u Srbiji.

U saopštenju Vlade Srbije se navodi da tom uredbom država nastavlja da podiže atraktivnost poslovnog okruženja u međunarodnim okvirima, kako bi najkvalitetnije ideje iz celog sveta mogle da se razvijaju u Srbiji, što u prevodu znači da će migranti sa visokom školskom spremom moći da se lakše zapošljavaju u Srbiji.

Na sednici je usvojena Strategija razvoja kulture od 2020. do 2029. godine, kao osnovni strateški dokument kulturne politike Srbije.

Strategijom se planski i sistematski reguliše javni interes u oblasti kulture i određuju strateški prioriteti njenog razvoja u navedenom desetogodišnjem periodu.

U izradi ovog dokumenta, pored predstavnika Ministarstva kulture i informisanja, učestvovale su i relevantne institucije – Zavod za proučavanje kulturnog razvitka i druge republičke ustanove kulture, predstavnici organizacija civilnog društva i nacionalni saveti nacionalnih manjina.

(Info Radar)

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …