Home / AKTUELNO / Vladari sveta iz senke spremili surovu sudbinu za Marin Le Pen- Evo šta je čeka…

Vladari sveta iz senke spremili surovu sudbinu za Marin Le Pen- Evo šta je čeka…

marin- le pen

Marin Le Pen može dobiti do tri godine zatvora zbog inspirisanja francuskih državljana da odbiju globaliste Evrope i pobune se protiv elitista koji kontrolišu Francusku.

Francuska Narodna skupština je skinula imunitet Le Penove od suđenja u sredu, jednoglasno glasajući da se ona kazni zbog kritikovanja francuske politike otvorenih granica.

Vođa Nacionalnog fronta koja je vodila kampanju za predsedničke izbore ove godine je 2015. godine tvitovala tri slike terorističkih užasa, uključujući i fotografiju Džejmsa Folija, američkog novinara kojem su ekstremisti odsekli glavu.

„Daeš je OVO!“ ona je napisala u objavi koja je pratila fotografije, koristeći arapski akronim za ID.

Suočena sa besom na društvenoj mreži i od strane Folijeve porodice, Le Penova je kasnije obrisala fotografiju Amerikanca pod izgovorom da nije znala da je čovek na fotografiji on.

Francuske vlasti su započele istragu o incidentu ali nisu mogle da je optuže dok je Le Penova imala zaštitu od tužilaštva.

Za to vreme je Le Penova bila članica evropskog parlamenta.

Ta skupština je u martu glasala da se njen imunitet skine zbog objavljenih slika ali ga je tri meseca kasnije dobila nazad nakon što je bila izabrana za francuski parlament.

Odluka skupštine od 22 člana komiteta doneta u sredu je poslednji udarac četrdesetdevetogodišnjoj političarki koja se povukla nakon što je izgubila od strane Emanuela Makrona na predsedničkim izborima u maju.

Nakon što je dokazala da je dostojan protivnik, Le Penova je ipak izgubila u finišu od Makrona sa 33,9% u odnosu na njegovih 66,1% glasova nakon što je imala loš nastup u krajnjoj debati na televiziji.

Njena partija je takođe loše prošla na junskim parlamentarnim izborima, uzimajući samo osam mesta od 577 – premalo da bi mogla imati mnogo uticaja na zakonodavstvo.

U septembru su tenzije između rivalskih partija – jedna koja se zalagala za antiimigracioni stav i jedna od anti-EU nacionalista – je kulmulirala ostavkom desne ruke Le Penove Florijana Filipota.

Filipot je osmislio Le Penvu strategiju da izvuče Francusku iz evrozone ako bi bila izabrana za predsednicu.

Webtribune.rs

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …