Home / AKTUELNO / Vučić je konačno shvatio da u EU nema saveznika, uključujući i Nemačku, da Velika Albanija ima podršku i NATO

Vučić je konačno shvatio da u EU nema saveznika, uključujući i Nemačku, da Velika Albanija ima podršku i NATO

Piše: Tomislav Kresović
„Hipoteka“ Bernar Kušner i „žuta kuća“

vucic

Francuski pravosudni ali pre svega politički odgovor na slučaj Haradinaj je vruć “šamar” kao vid nepoštovanja Srbije i uvažavanja političko-kriminalne vlasti u Prištini.

Srbija je dobila pored pravnog “vrućeg šamara” i politički “hladan” tuš francuske politike jer je Kosovo deo interesne sfere NATO, a Francuska je podržala nezavisnost Kosova i priznala političku oligarhiju na čelu sa Hašimom Tačijem ili Ramušem Haradinajem kao “savezničku” podršku u otimanju Kosova iz Srbije.

Na ovaj način Franuska je jasno stavila do znanja kome je naklonjena, zbog čega negira pravnu argumentaciju Srbije u slučaju Ramuša Haradinaja.

Na francuske pravosudne vlasti očigledno je imala i jak uticaj politička sfera Francuske, ali i mogući pritisci koji su dolazili iz drugih država koje su priznale Kosovo pre svega SAD, Nemačka. Ramuš Haradinaj i Hašim Tači su verniji saveznici i “sluge” NATO politike na Kosovu.

Prepuštanje Ramuša Haradinaja Srbiji razotkrio bi se i Francuski uticaj na Kosovu preko Bernara Kušnera bivšeg šefa UNMIK-a koji je prečutkivao postojanje “žute kuće” u Albaniji i trgovine organima srpskih i drugih građana.

Sasvim je izvesno da je jak uticaj imala i moćna albanska mafija koja može da korumpira mnoge jer im novac i uticaj nisu problem.

Albansko –Francuska veza

Francuska se pokazala da je Srbiju “vukla za nos” više od tri meseca oko Ramuša Haradinaja. Zbog toga Premijer Srbije i izabrani predsednik Aleksandar Vučić kaže da je odluka suda u Francuskoj sramna, skandalozna, nepravična i nepravedna, i pre svega politička.

Zato će Srbija uputiti protestnu notu Francuskoj, a ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić biće pozvan na konsultacije u Beograd. Francuska štiti Bernara Kušnera koji je aktivno sarađivao sa Ramušem Haradinajem oko trgovine ljudskim organima što ima i u materijalima i istraživanju Dika Martija.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže: ”Nećemo da prekidamo diplomatske odnose sa Francuskom, ne želim da ugrozim stabilnost i budućnost Srbije bilo kakvim hitnim ili hitrim potezom.

Protestna nota je najviši stepen našeg protesta Francuskoj pred otkazivanje gostoprimstva francuskom ambasadoru. Jasno je da današnja odluka suda ne utiče povoljno na odnose dve zemlje.”

Ko je prijatelj i saveznik Srbiji?

Premijer Vučić je svestan da je Srbija poražena ne od vlasti u Prištini, već od Francuske kao moćne države koja je priznala Kosovo. Na ovaj način EU se stavila na stranu zločinačke oligarhije albanskih terorista i mafijaša koji su vlast na Kosovu.

Istovremeno Vučić je shvatio da sada u EU računajući i Nemačku nema “saveznika” za aktiviranu kampanju protiv “Velike Albanije” koja je dobro osmišljena i sinhronizovana i ima prećutnu podršku NATO koji održava bezbedonosni protektorat na Kosovu.

Evidentno Srbija i oko Ramuša Haradinaja i kampanje “Velike Albanije” ima za sada podršku Ruske federacije. Premijer Vučić kaže: “Srbija će nastaviti da štiti mir i stabilnost u regionu i nećemo da odgovaramo na njihove provokacije.

Mi ćemo umeti da očuvamo ustavni poredak i unutrašnji mir.” Premijer je svestan da iza kampanije Edi Rame, Hašima Tačija ili Jonuza Musije stoje mentori iz NATO i EU i da je to krizni scenario za Balkan.

Ipak da li Srbija ima svoje “crvene linije” u državnim interesima, ili će se ponašati po “Mormonskim pravilima” da svesno prima “šamare” kao vid svoje “mudrosti i snage. Jasno se vidi da Srbija u EU nema bitniju podršku i “saveznike sem da ispunjava briselske “direktive” i da bude što dalje od Kosova.

(Vidovdan)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …