Home / AKTUELNO / Vučić: Razmišljam o vanrednim izborima, neću da sedim u fotelji 15 godina i brčkam se po primorju!

Vučić: Razmišljam o vanrednim izborima, neću da sedim u fotelji 15 godina i brčkam se po primorju!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da razmišlja o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, ali da konačna odluka nije doneta.

vucic
– Vidim da su se gospoda (lider DS Bojan) Pajtić i (lider SDA Sulejman) Ugljanin veoma obradovali izborima, moguće je da im ta želja bude uslišena – rekao je Vučić i sa osmehom dodao:

„Vidite da ljudi to traže, a ja poštujem naše političke protivnike“.

Kako je rekao premijer, nije ni jednostavno, a ni moguće raditi u atmosferi u kojoj se neprestano osporavaju očigledni rezultati i uspesi.

– Ove godine imaćemo rast, koji će da ide čak možda i na plus jedan, što je nezabeleženo u vreme fiskalne konsolidacije, povećaće se plate i penzije, jer imamo veliki fiskalni prostor… Svi kažu da Srbija nije pred bankrotom, ima uređene finansije, usporila je dramatično zaduživanje, a 2017. neće imati potrebu da se zadužuje… I na sve to čujete – ništa ne valja – primetio je premijer.

– Radite u atmosferi gde neko ko bi trebalo da bude odgvoran kaže „neću da idem na vojvođanske izbore u januaru, oni moraju da budu u aprilu, pošto sam samo 16 godina na vlasti“, pa su sad ta tri meseca odlučujuća… Valjda treba da se ode na još neko zimsko brčkanje… Ali, ajde brže bolje da idem na republičke – rekao je Vučić kako vidi protivljenje opozicije izborima.

Njemu, kako je rekao, ne pada na pamet da sedi u fotelji 15 godina, zato što mu se to tako sviđa i da se brčka po bilo čijem primorju….

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, reagujući na izjavu predstavnika EU da nisu nadležni za ukidanje dvojezičnosti u Vukovaru, da je Srbija čvrsto opredeljena za put u EU, ali da neće dozvoliti da bilo ko ponižava naššu zemlju.

– Kada je u pitanju Srbija, izjašnjavali su se po mnogo manje važnim pitanjima i držali pridike. Oko temeljnih vrednosti EU, za koje se svi zalažemo – demokratija, sloboda, ljudska i manjinska prava, a nemaju reakciju na svoju državu članicu. A mešaju se u nešto što nema veze sa temeljnim vrednostima i to u zemlji koja još nije članica Unije – primetio je Vučić.

Kako je rekao, Hrvatska je suverena zamlja, ali ovo su stvari o kojima mora da se govori.

– Zamislite da smo mi ukinuli u Beogradu ili Subotici latinicu, to bi bio skandal svetskih razmera – rekao je Vučić, dodajući da će borba za prava srpskog naroda biti nastavljena.

Kako je rekao, nikada nećemo uskraćivati prava nekom drugom narodu kod nas.

– Koristite latinično, ćiriličko pismo, u Srbiji možete slobodno, ovo je slobodna i otvorena zemlja – zaključio je Vučić.

Premijer Srbije izjavio je danas da će Srbija nastaviti diplomatsku borbu za prava svog naroda u Hrvatskoj, ali da nijednom narodu neće uskraćivati njegova prava.

– Mi smo veoma uznemireni zbog ukidanja ćiriličnog pisma na tablama u Vukovaru. Onoliko koliko možemo diplomatskim rečnikom, merama i tonom, ne vređajući nikoga, a te svoje stvari imaju teže i ozbiljnije ime, mi ćemo nastaviti borbu za prava svog naroda. Nikada nećemo uskraćivati prava nijednom drugom narodu – izjavio je on.

Vučić je rekao da je dobro i za Srbiju i za BiH da se ponovo govori o pruzi Beograd-Sarajevo. Srbija je, rekao je premijer, spremna da svojim novcem plati 80 odsto troškova izgradnje te pruge, potpuno da finansira deo te pruge u našoj zemlji, ali i sa 80 odsto da učestvuje u realizaciji projekta pruge Niš-Priština.

(Tanjug, Beta)

Check Also

MIGRANT FIZIČKI NAPAO DEVOJKU, NASRED ULICE U OBRENOVCU! EVO ŠTA MU SE ZATIM DESILO (VIDEO)

Prema rečima očevidaca, došlo je do fizičkog obračuna. U naselju „Stočnjak“ dogodio se incident kada je …