Home / IZA KULISA / BILI NAJBOLJI PRIJATELJI I ZGRTALI MILIONE, A ONDA JE ZATEKAO SVOJU ŽENU SA MARKOM MILOŠEVIĆEM NA DELU, PA GA PREBIO- UBRZO JE LIKVIDIRAN, A ONDA SU MU I SINA UBILI!

BILI NAJBOLJI PRIJATELJI I ZGRTALI MILIONE, A ONDA JE ZATEKAO SVOJU ŽENU SA MARKOM MILOŠEVIĆEM NA DELU, PA GA PREBIO- UBRZO JE LIKVIDIRAN, A ONDA SU MU I SINA UBILI!

500
Vladimir Kovačević (39) zvani Tref likvidiran je 20. februara 1997. godine na ulazu u Sava centar, ispred kancelarije svoje firme, a ovo ubistvo do danas je ostalo nerazjašnjeno. Možda i zbog toga što je zločin često dovođen u vezu s nekada najboljim prijateljem, Markom Miloševićem, sinom predsednika Slobodana Miloševića. Marko je na mesto ubistva stigao samo nekoliko minuta posle policije.

Marko Milošević je s policajcima razgovarao u suzama, a na sahrani je bio jedan od najtužnijih. Ali, da li su njegove suze bile iskrene? Trefov sin Andrej, koji je i sam ubijen nekoliko godina kasnije, tvrdio je da nisu.

Andrej je imao osnove da sumnja jer se neposredno pred smrt dogodio prvi i jedini sukob do tada najboljih prijatelja.

Vlada Tref je tih godina bio poznat kao prijatelj i saradnik predsednikovog sina, Marka Miloševića. Marko je vozio za njega trke, sprijateljili su se i počeli da švercuju duvan.

Golf VR6, kog su nekada vozili Vlada Tref i Marko Milošević, i dalje je u funkciji. U to vreme, devedesetih, bio je ofarban u žutu, omiljenu Trefovu boju.

Do pucanja prijateljstva dolazi kada se Tref vraća kući jer je zaboravio pasoš, da bi uhvatio na delu svoju drugu ženu Bojanu i Marka.

Prebija ih oboje, ali mu je Marko zapretio da “neće još dugo”. Ubrzo biva ubijen, a nakon što je ovu priču ispričao njegov sin iz prvog braka i njega ubijaju!

Posao šverca nastavljaju Marko i Bojana. Cifre su bile ogromne, radilo se o nekoliko stotina miliona maraka koje su iznete iz Srbije odmah nakon 5. oktobra.

Sve ljude koje ste na ulicama devedesetih mogli videti na svakom koraku kako prodaju bokseve cigara su zapravo radili za Marka, iako to nisu znali.

Priča je bilo mnogo, ali dokaza malo, pa je smrt Vladimira Kovačevića ostala misterija. Njegovo ubistvo bilo je prvo u seriji ubistava ljudi iz neposrednog okruženja Slobodana Miloševića.

Sem upletenosti u jednu pucnjavu Vlada Kovačević Tref nije pominjan kada se pričalo o beogradskom podzemlju.

Druženje sa mafijom nije mu ni bilo potrebno, kada je sebi uvek mogao da obezbedi ekskluzivno pravo na visoko profitabilne poslove, zahvaljujući prijateljstvu sa predsednikovim sinom.

Međutim, pored prijateljstva sa mladim Miloševićem, poznata je i priča o poršeu koji je vozio Vlada Tref. Lako ga je uvezao jer mu je tada Mira Marković dala dozvolu da uvozi kola bez carine.

Sledeći vlasnik Poršea bila je tada voditeljka Suzana Mančić. Ipak, Knele je rešio da će taj auto biti njegov, pa ga je od Suzane “pozajmio”. Nešto kasnije, automobil ga je spasao sigurne smrti kada su dve maskirane osobe naoružane kalašnjikovima istrčale pred porše i izrešetale ga. Preživeo je podvlačenjem pod volan.

Od tada je automobil menjao vlasnike, ali i boju. Nekada vatreno crveni, sada “Rotmans plavi”, a kako saznajemo, prilikom najnovijeg farbanja pronađene su rupe od metaka ispod table.

(Telegraf.rs)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …