Home / IZA KULISA / BIO JE NATO FANATIK KADA JE 1999. DOŠAO NA KOSOVO- EVO ŠTA SADA GOVORI NEKADAŠI MAJOR NATO I PORTPAROL KFORA!

BIO JE NATO FANATIK KADA JE 1999. DOŠAO NA KOSOVO- EVO ŠTA SADA GOVORI NEKADAŠI MAJOR NATO I PORTPAROL KFORA!

Užasni prizori raznetih srpskih autobusa na Kosmetu, februara 2000. kod Kosovske Mitrovice i kod Podujeva januara 2001. promenili su mi život.

Na Kosmet sam iz Norveške otišao kao NATO fanatik i ratni huškač, a posle sedam meseci uvideo sam svoje zablude. Želim i da pređem u pravoslavlje.

Nikad nisam prestajao da tragam za istinom o zločinima OVK nad srpskim civilima i danas mogu da kažem, dovoljno je i bivših NATO oficira koji su spremni da kažu istinu,navode Večernje novosti.

Ovako govori Kristijan Kerš, nekadaši major NATO i portparol Kfora.

Na odličnom srpskom priča nam da je u NATO stupio kao novinar specijalista američke agencije AP iz dopisništva u Oslu.

Tokom NATO manevara, početkom 1999. godine održanih u njegovoj zemlji, pozvan je da se pridruži norveškom kontingentu Kfora i 11. januara u činu majora stupio je na tlo Kosmeta.

U komandi bataljona od 750 vojnika bio je oficir za medije.

– Taj 2. februar 2000. kada su Albanci ispalili raketu na autobus UNHCR koji je prevozio Srbe od Mitrovice do Peći, moje je drugo „rođenje“ – nastavlja Kerš.

– Gledajući sav taj užas i zločin bez kazne, nešto se slomilio u meni. Deset dana kasnije sa svog mejla sam uputio svim prijateljima u Norveškoj pismo u kom sam ih obavestio ko je na Kosmetu žrtva, a ko zločinac.

Ne skriva major da je Kfor napustio razočaran posle sedam meseci. Nije otišao kući. Ostao je u Prištini kao dopisnik „Aftenposta“, najvećeg norveškog dnevnog lista.

U Livadice kod Podujeva stigao je iz Prištine 16. janara 2001. dok su leševi 11 Srba još bili u raznetom autobusu „Niš-ekspresa“.

– Srbija mora da pokrene novu zvaničnu istragu o ova dva zločina – kaže Kerš.

– Fljorim Ejupi, čiji je DNK pronađen na mestu odakle je aktivirana bomba koja je raznela autobus „Niš-ekspresa“, u zločin kod Podujeva krenuo je sa svojom grupom iz tadašnje Zone bezbednosti na jugu Srbije!

Uverio sam se u to prilikom posete Zoni gde sam kod Alabanaca išao kao novinar holandskih novina. To je samo deo strave koju sam video na jugu Srbije. O tome sam spreman da govorim.

Norvežanin čak tvrdi da se Fljorim Ejupi za terorizam obučavao na jugu Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti. Kako kaže, taj program američkog MPRI vodio je Bob Črč, visoki američki oficir sa akademije Sandherst.

Iz Zone bezbednosti grupa Fljorima Ejupija je poslata da digne u vazduh srpski autobus.

– Iako tada nisam bio u unoformi Kfora, posećivao sam štab Oslobodilačke vojske Prešava, Bujanovca i Medveđe – govori Kerš.

– Nisu krili da ih obučava MPRI, a vojni poligon koji sam slikao u selu Muhovac bio je jedno od mesta gde se teroristička obuka izvodi. Osim toga, NATO izveštaji u koje sam imao uvide kazuju da je Ejupi tu „odgajan“.

Svedoči major i da se sreo i slikao sa Johanom Makesom, holandskim plaćenikom koji se borio na strani OVK, a potom na jugu Srbije. Baš taj Holanđanin je, kako tvrdi, ubio iz snajpera 72 Srba. Sreli su se u štabu OVPMB iznad Končulja

– Pozirao mi je sa američkim snajperom hvaleći se kako je „skidao Srbe“ – s nelagodom priča Kerš.

– Mislim da je psihopata. Posle tog članka, pozvao me tužilac iz Holandije, koji je nameravao, navodno, da ga procesuira i tražio je od mene „dokaze“. Ne znam šta je bilo sa tim monstrumom, ali ne verujem da je odgovarao.

Za Fljorima Ejupija sam čuo nakon što je uhapšen, nekoliko dana posle eksplozije – kaže sagovornik.

– Njegov DNK je nađen na opušku čoveka koji je detonirao minu pod autobusom.

Za kanadskog policijskog oficira Džordža Mekalistera kao i za UN sudiju Kristera Karphamara, nije bilo nikavih dilema.

Ejupi je odveden u zatvor u Dubrave, a potom izenada premešten u „Bondstil“.

Pobegao je posle nekog vremena tako što mu je žena u rođendanskoj torti donela makaze za žicu. On je potom našao mrtav ugao na ogradi „Bondstila“ i isekao žicu…

Kršten sam kao hrišćanin protestant, a iskreno želim da mi se čin krštenja „prizna“ i u pravoslavnoj veri – govori Kerš.

– Pisao sam pismo patrijarhu Irineju. Verujem da će mi dozvoliti da u Dečanima pristupim i pravoslavnom bratstvu.

(Večernje novosti, D.Vujičić)

Check Also

JEZIVO OTKRIĆE Prof. DIMITRIJEVIĆA: PROROČANSTVO SVETIH OTACA SE ISPUNJAVA- EUFRAT JE PRESUŠIO: EVO ŠTA TO ZNAČI! (VIDEO)

Gost u emisiji „Politikon“ na tv Helmkast autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je pravoslavni …