Home / IZA KULISA / BRANISLAV IVKOVIĆ: U NOĆI HAPŠENJA MILOŠEVIĆA SPREČEN JE MASAKR! LEGIJA JE IŠAO IZA ČEDE DA NE BI NJEGOVI PUCALI!

BRANISLAV IVKOVIĆ: U NOĆI HAPŠENJA MILOŠEVIĆA SPREČEN JE MASAKR! LEGIJA JE IŠAO IZA ČEDE DA NE BI NJEGOVI PUCALI!

Branislav Ivković, nekadašnji visoki funkcioner SPS-a, otkrio da je u noći hapšenja Slobodana Miloševića sprečen masakr u vili “Mir”.

– Nas je neka jedinica razbila po nogama, bili smo krvavi. Sklonili su nas da bi mogli da uđu unutra. Sa druge strane vile, iz susedne ulice, javlja mi se moj čovek i kaže da njih tamo ima jako malo, da policija nadire i ne znaju šta da rade. U tom trenutku se uključuje Čedomir Jovanović i kaže “razumni smo ljudi, daj da ovo rešimo na miran način”.

Nekadašnji funkcioner SPS je ispričao kako je izgledalo uvođenje Jovanovića u vilu “Mir”, na pregovore sa Slobodanom Miloševićem.

– Ja sam išao ispred njega, da moji ne bi pucali na njega, Legija je išao iza njega da njegovi ne bi pucali na Jovanovića. Jovanović se vrlo razumno ponašao tokom pregovora, poštovao ga je – ispričao je Ivković.

Kaže da su tokom pregovora prihvaćena tri zahteva, da je Milošević rekao kako nema one garancije da neće biti isporučen nijednom međunarodnom sudu.

Posle toga Jovanović je pozvao Đinđića i on mu je rekao da rukom dopiše taj zahtev, iz Vlade su poslali pečat i to je naknadno verifikovano.

Milošević je prihvatio tu Jovanovićevu garanciju i pristao je da se preda – izjavio je on.

Kazao je da je to bila “surova i teška istina za Slobodana Miloševića, ali da je on bio svestan situacije u kojoj se nalazio i činio je sve da spase ljude oko sebe i narod oko rezidencije.

– Tačno je, pregovorima je sprečen masakr koji bi bio i te kakva crna mrlja u istoriji Srbije – poručio je Ivković.

Živković: Koštunica svesno lagao Miloševića da neće biti izručen Hagu

Zoran Živković je ispričao da je hapšenje Slobodana Miloševića bila neminovnost i da ga je tadašnji predsednik Vojislav Koštunica “svesno lagao kada mu je garantovao da do toga neće doći i da on neće biti isporučen Hagu”.

– Neko iz vile “Mir” je tražio da neko dođe da pregovara sa Miloševićem, a zašto su izabrali Čedu, ne znam. Nama je tada bio cilj da sprečimo žrtve, da hapšenje prođe bez prolivene krvi – rekao je Žiovković u jutarnjem programu tv Prve.

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …