Home / IZA KULISA / BRUTALNOSTI SRPSKOG HANIBALA I DALJE SE PREPRIČAVAJU: ISKASAPIO ČOVEKA, OD NJEGOVOG MESA SKUVAO GULAŠ, PA POSLUŽIO VOĐI ZEMUNSKOG KLANA

BRUTALNOSTI SRPSKOG HANIBALA I DALJE SE PREPRIČAVAJU: ISKASAPIO ČOVEKA, OD NJEGOVOG MESA SKUVAO GULAŠ, PA POSLUŽIO VOĐI ZEMUNSKOG KLANA

sretko-kalinic

Priznanjem ubistva Milana Jurišića, Sretko Kalinić je još jednom uspeo da šokira javnost u celom regionu. Nije toliko interesantna sama činjenica da je Kalinić ubio Jurišića, što je za prvog egzekutora Zemunskog klana jedno ubistvo više ili manje, koliko način na koji je to izveo. Gore i od samog Hanibala.

Naime, osim što se okitio skalpom svoje žrtve, od njegovog je mesa skuvao gulaš koji je zatim poslužio svom kolegi Zemuncu Vladimiru Milisavljeviću, zvanom Vlada Budala.

Pre priznanja ovog ubistva, Kalinić je prvo optužio nekadašnjeg nalogodavca, Luku Bojovića, rekaviši da mučenje nije njegov stil.

Stranica “legende devedesetih” još jednom je podsetila na brutalnosti Kalinića, čija se monstruozna dela i dalje prepričavaju u kriminalnim miljeima.

Koliko god šokantno ova priča zvučala, poznavaoce Kalinićevog kriminalnog opusa ona nije iznenadila. Beli, što je Kalinićev pravi nadimak, A ono “Zver” se nalepilo tek nešto kasnije, oduvek je privlačio pažnju upravo neviđenom okrutnošću, zbog čega ga je Dušan Spasojević Šiptar kasnije i uzeo u zaštitu.

Kalinić je, naime, Spasojevića jednom prilikom zamolio da mu da dopuštenje da izmasakrira familiju svoje supruge! Šiptar je rekao “ne”, znajući da bi to privuklo preveliku pažnju na njegovog omiljenog egzekutora.

Okrutnost Sretka Kalinića upoznali su i Suvad Musić i Milija Babović, retke osobe koje su preživele susret s Belim.

U to vreme je “zemunski klan” bio specijalizovan za otmice bogatih srpskih biznismena, koje su puštali tek nakon što bi dobili otkupninu.

To ne znači da se tokom zatočeništva nisu na njima iživljavali. Musić je u Kalinićevim rukama bio više od deset dana, a tokom tog vremena ga je “Beli” krvoločno tukao, čupao mu kleštima uši i nos, i mučio ga elektrošokovima.

Babovića je vezao za drvo i dva dana ga prebijao. Lanci kojima je bio vezan ogulili su mu kožu na nogama do kostiju.

“Anegdota” koja se prepričava među “zemuncima” kaže da je Kalinić 1999. godine bez ikakvog razloga presreo na ulici jednog muslimana, skinuo ga s bicikla i zatim ga izmasakrirao krampom u obližnjem podrumu.

(Telegraf.rs)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …