Home / IZA KULISA / CRNOGORSKI BEZBEDNJAK OTKRIO: „Crna Gora je bila spremna da ratuje protiv Srbije!“

CRNOGORSKI BEZBEDNJAK OTKRIO: „Crna Gora je bila spremna da ratuje protiv Srbije!“

vojska-crna-gora

Sekretar Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore Veselin Veljović kazao je da je crnogorska policija tokom NATO agresije 1999. godine bila spremna da napadne Vojsku Jugoslavije i izazove građanski rat.

Veljović, koji se tada nalazio na čelu Specijalne policijske jedinice, rekao je kako su postojali posebne timovi za napad na pripadnike Vojske Jugoslavije.

„Upotreba oružja bila je vrlo blizu. Spremni smo bili i da se vatreno suprostavimo. Spremni su bili i protivvazdušni sistemi i protivoklopne grupe – sve što je moglo pomoći odbrani Crne Gore„, kazao je Veljović u emisiji „Živa istina“.

Podsećamo, Veljović je bio specijalni čovek od posebnog poverenja Mila Đukanovića zadužen za teror nad političkim neistomišljenicima.

Tako je bivši pripadnik specijalnih policijskih jedinica Brajuško Brajušković svedočio da su naređenja bivšeg direkora Uprave policije Veselina Veljovića izvršavana po ustaljenom receptu – jedna grupa bi pratila i šefa izveštavala o kretanju žrtve, a druga grupa bi premlaćivala.

„Oni koji bi pratili žrtvu, nikada nisu znali ko je zadužen za prebijanje i obratno. Svi su dobijali instrukcije i odgovarali jedino Veljoviću. Svi su bili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ)“, ispričao je Brajušković funkcionisanje „crnih trojki“ formiranih za obračun sa neistomišljenicima.

On je pozvao i Veljovića na TV duel kako bi pred kamerama rekli sve što imaju, pa i o prebijaju glavnog urednika lista Dan Duška Jovanovića koji je kasnije ubijen. Veljović nije pristao na TV duel.

(IN4S)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …