Home / IZA KULISA / ĐINĐIĆ HTEO DA BOMBARDUJE SLOBINU VILU! OVO JE ISTINA KOJA JE PREĆUTANA U SERIJI „PORODICA“

ĐINĐIĆ HTEO DA BOMBARDUJE SLOBINU VILU! OVO JE ISTINA KOJA JE PREĆUTANA U SERIJI „PORODICA“

Slobodan Milošević se pre tačno 20 godina predao jer su dosovci pretili da će bombardovati vilu „Mir“, kaže Siniša Vučinić.

Kako tvrdi, mnogi detalji u seriji „Porodica“ nisu tačni, kao na primer da je Sloba bio naoružan, da je Mirjana Marković bila uplašena i uplakana, a Marija histerična.

– Sloba se nije predao jer je njega Čedomir Jovanović ubedio da to uradi! Odlučio je da ode u Centralni zatvor jer su mu pretili da će podići avione i gađati kuću i sve nas pobiti. Morali su da ispune ono što su obećali Stejt departmentu i Sloba je verovao da će to uraditi – kaže Vučinić.

On dodaje da i danas pamti rastanak od Miloševića:

– Poljubio me je i rekao: „Ne mogu da dozvolim da vas sve pobiju. Mlad si, imaš porodicu, treba da živiš. Svi ovi ljudi treba da žive. Ako me i odvedu u Hag, pobediću tamo“. I on bi i pobedio, samo da ga nisu otrovali.

Vučinić kaže da nikada neće zaboraviti tu noć u kojoj je bio spreman da pogine za svog predsednika.

– Pripadnici JSO u civilu, neki njihovi kriminalizovani članovi i momci iz „zemunskog klana“ pokušali su da upadnu u vilu. Kada su preskočili ogradu, mi smo zapucali i oni su pobegli. Onda su gurnuli Čedu u pregovore, jer je njegova ideja bila da kriminalci reaguju. Đinđić mu je rekao: „Ti si zaje*ao sa ‘zemuncima’ i Legijom, a oni su kao kukavice pobegli od onih Vučinićevih. Sada idi tamo i sredi s*anje koje si napravio“. Bio im je nebitan, a nije imao ni porodicu – priseća se Vučinić.

Tok istorije bi, kako kaže šef Miloševićevog obezbeđenja, bio potpuno drugačiji da je Sloba slušao njega.

– Hteo sam da zatočimo Čedu Jovanovića! Bio sam spreman da pucamo na svakog ko pokuša da uđe, smatrao sam da je bolje da svi izginemo nego da uhapse Slobu. On mi je rekao: „Daj bre, ti bi samo da se biješ“. Smatrao sam da ćemo, ako budemo Čedu držali kao taoca, dobiti na vremenu da se narod skupi. Oni u seriji kažu da je bilo 400-500 baba i deda, a zapravo je bilo između 15.000 i 20.000 ljudi.

Nadao sam se i da će Đinđiću biti žao Jovanovića što ga držimo zarobljenog, što se pati. Tako bismo pritisnuli i Koštunicu da se dozove pameti i održi obećanje da neće isporučiti Miloševića Hagu. Mislio sam da će poslati vojsku da zaštiti Slobu. Mira mi je pogledom rekla da se slaže da treba Čedu da držimo kao taoca. „Ti si jedan mudar čovek“, rekla mi je tada.

Ipak, Vučinić je danas srećan što je Milošević odlučio drugačije.

– Sada shvatam da je njegov izbor bio pametniji. On je Hag pobedio! Oborio je optužnicu za Račak, koja je bila osnovna. On ne bi mogao da bude osuđen, zato je i otrovan. Dokazao je da Srbi nisu zločinci!

Marija je bila spremna da pogine za Slobu

Vučinić kaže da je Slobina ćerka Marija bila spreman da pogine za oca:

– Marija nije bila histerična, već je besnela što su Slobu i Miru izdali prijatelji: „Gde su vam sada partijski drugovi? Gde ti je Milutinović? Svi su vas izdali“, vikala je. Rekla je da je bolje da svi poginemo nego da njega odvedu u Hag. Bila je spremna da umre za svog oca.

Vučinić kaže da su neki delovi iz serije prikazani verodostojno:

– Tačno je da je Bogoljub Bjelica uperio pištolj u Čedu. Hteo je da ga preplaši. Sloba se izvikao na Jovanovića: „Ništa ja tebi ne verujem, donesi mi pisane garancije da me nećete isporučiti Hagu“. Čeda je nosio pečat Vlade Srbije u nekoj kesici. To nije zabeleženo u svetskoj istoriji. Bio je preplašen i stalno je nešto kukao – kaže Vučinić i naglašava da nije istina da je Milošević držao oružje.

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …