Home / IZA KULISA / ĐURA MUTAVI ČLAN ZEMUNSKOG KLANA: “Trebalo je da ubijemo Đinđića sa 5 zolja, a onda se ovo dogodilo..“

ĐURA MUTAVI ČLAN ZEMUNSKOG KLANA: “Trebalo je da ubijemo Đinđića sa 5 zolja, a onda se ovo dogodilo..“

Srpski telegraf došao je u posed zapisnika sa saslušanja Miladina Suvajdžića (Đura Mutavi) nakon njegovog hapšenja, 16 dana posle atentata na premijera Zorana Đinđića.

Mutavi je do detalja opisao sve što je prethodilo likvidaciji premijera, ono što se događalo na sam dan ubistva, kao i poteze koje su „zemunci“ povlačili sve do njegovog hapšenja. Između ostalog, otkrio je i da je pre atentata u Vladi Đinđić trebalo da bude ubijen na auto-putu kod hale Limes sa pet zolja.

AKO SE POJAVI SLIKA, SVI ŠTEKOVI PADAJU

Dan posle atentata sam otišao kod Spasojevića, moja slika tada još ne izlazi. Kod njega smo pričali o problemu – šta ako se pojavi moja tačna slika, svi štekovi će da padnu, i šta dalje. On je šetao po stanu i navaljivao na mene da sa svojom majkom idem i da kupimo neku kuću da bi on u njoj bio siguran.

ALA GA JE SAŠIO

Prvi put sam upoznao Zvezdana, čiji je nadimak bio Zveki, posle ubistva, a spominjao se prethodnih deset dana. Tu je bio i Kalinić. Seli smo, ja sam preneo šta mi je Dušan rekao u pogledu promene stana, za Zvekija da ide u jedinicu, da Zveki tamo drži stvari pod kontrolom, da je sve na njemu i Gumaru. U jednom momentu, kada je Zveki nešto ustao od stola, Kum Mile je rekao: „Ala ga je sašio.“

ZAKASNILI 15 SEKUNDI

Na vestima sam video šta se dogodilo kod hale Limes. Meni je bilo potpuno jasno šta se dogodilo. Sutra ujutru, kada sam se video sa Mišom (Miloš Simović, op. aut.), ispričao mi je da je Bagzi trebalo prvi da skrene da preseče, a on iza Bagzija. On je meni pričao da je njegov kamion bio spor i da nije mogao da stigne Bagzija.

Rekao mi je da su se drugi učesnici Mile Luković, Sretko Kalinić, Vlada Budala i neki Zveki, ja tada ne znam ko je to, nalazili na nekom uzvišenju od zemlje pored hale Limes. Ispričao mi je da je trebalo gađati zoljama po koloni Đinđića, a da je on zakasnio samo 15 sekundi jer su svi bili na tom uzvišenju pripremljeni da izvrše atentat.

Ispričao mi je kako je trebalo da prepreče auto-put sa dva kamiona. Miloš nije stigao da se kamionom poveže sa kamionom Bagzija i tako zatvore ceo put da kolona ne može napred. Kako mi je Miša pričao, trebalo je da se gađa sa pet zolja.

GDE JE PUŠKA ZAKOPANA

Posle atentata sam im preneo Dušanovu poruku za pušku, a oni su tu počeli da pričaju gde treba da se zakopa puška. Rekli su da Ninoslav, koji može da se kreće, jer njegova slika nije izašla, može pušku da zakopa kod Limesa, pošto mu je to najbliže od garaže. Na osnovu te informacije ja bih mogao da ukažem na šire mesto gde je puška zakopana.

MASKIRALI SE PERIKAMA

O samom ubistvu Đinđića pričali su da su koristili perike i jedan od njih je imao naočare. Očigledno su bili preplašeni. Video sam da ne znaju šta dalje… Oni su očekivali da ih ja smirim, ali ja sam važio za mnogo veću kukavicu nego što su oni, a to je istina.

KUPOVINA KUĆE U VOJVODINI

Nakon ubistva Spasojević je rekao meni da sa majkom Ibojkom kupim kuću, da on bude u njoj siguran. Sutradan, majka i ja smo tražili da kupimo kuću, našli smo je u Putincima, u Sremu, kuću smo kaparisali, jer nismo imali para za isplatu. Mi smo čoveku dali 500 evra, a cena je bila 12.500 evra. Čovek je rekao da dođemo narednog dana po ključeve.

(Republika)

Check Also

PILOT JAVIO DA JE IZNAD NJEGA NLO I OD TADA MU SE GUBI SVAKI TRAG

Uslovi su bili savršeni za letenje, ali u samo nekoliko minuta pilot je nestao! Lebdi …