Home / IZA KULISA / Dr DRAGAN PETROVIĆ OTKRIVA: EVO ZAŠTO JE ZAPAD IZDAO DRAŽU I DOVEO KOMUNISTE NA VLAST U JUGOSLAVIJI..

Dr DRAGAN PETROVIĆ OTKRIVA: EVO ZAŠTO JE ZAPAD IZDAO DRAŽU I DOVEO KOMUNISTE NA VLAST U JUGOSLAVIJI..

Gost emisije ,,Naš aeroput“ na Narodnoj televiziji bio je dr Dragan Petrović, ekonomista, istoričar i politički analitičar.

On se u razgovoru osvrnuo na istorijski značaj Beograda i njegove pozicije, kao i na tokove koji su definisali i uticali na razvoj nacionalnog identiteta i kulture.

Prema njegovim rečima, uloga Srba posmatrana je u novijoj istoriji isključivo kroz prizmu Pravoslavlja, kao i našeg odnosa sa Rusima i ostalim slovenskim narodima.

On je istakao da su uprkos svemu Srbi sačuvali državotvornost, a da su neki istorijski momenti kao beogradski pašaluk – predstavljeni u pogrEšnom svetlu – ocenjuje Petrović.

On je opisao trendove koji su istakao da velike sile vode dugoročnu politiku, zbog koje će se kako ističe – pritisci nastaviti u istom pravcu. Petrović je istakao da odnosi Srbije i velikih zapadnih sila zavisi od njihove politike prema Rusiji.

Kako ocenjuje, Srbi su percipirani od strane tri ključna elementa: Velike Britanije, Nemačke i Francuske u skladu sa njihovim interesima, koji su u najvećoj meri definisani odnosom sa Rusijom.

On se u razgovoru osvrnuo uticaj anglosaksonskih sila, kao i na temu drugog svetskog rata i dešavanja koja su prethodila stvaranju drugoj Jugoslaviji.

‘Da nije bilo Tita, i da je bilo ko drugi došao na vlast i uspostavio parlamentarnu demokratiju, pitanje Hrvatske uloge bi se otvorilo i otkrilo da su oni većinski podržali Hitlera i ustaške zločine,“ rekao je Petrović.

Pogledajte video:

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …