Home / IZA KULISA / DUCI SIMONOVIĆ OTKRIO: ĐINĐIĆ MI JE NUDIO 500.000 MARAKA DA BUDEM DIREKTOR ZVEZDE, KAKO BI ONI KRALI, IZBACIO SAM IH! (VIDEO)

DUCI SIMONOVIĆ OTKRIO: ĐINĐIĆ MI JE NUDIO 500.000 MARAKA DA BUDEM DIREKTOR ZVEZDE, KAKO BI ONI KRALI, IZBACIO SAM IH! (VIDEO)

duci- simonovic

MATIJA BEĆKOVIĆ: SLEDEĆE JE DA MONTENEGRO PROMENI POL

Demokratska vlast je želela da on preuzme Zvezdu, ali je odbio iz razloga koji bi danas svima bili čudni

Legendarni as Crvene zvezde, sada doktor nauka Ljubodrag Duci Simonović je specifična ličnost.

Bio je jedan od najboljih srpskih igrača svih vremena (najbolji igrač Svetskog prvenstva 1970 u Ljubljani sa 21 godinom) Sa Zvezdom osvojio Kup Kupova 1974, a Partizanu u derbiju dao je 59 poena, što je i danas rekord.

Ipak, tokom karijere se i školovao završio pravni fakultet, magistrirao, a onda doktorirao na filozofiji. Ostao je upamćen po tome što je napustio Olimpijske igre 1972. u Minhenu kada je saznao da MOK nije kaznio ekipu Portorika koja je bila dopingovana na meču sa Jugoslavijom.

Posle toga je igrao košarku i studirao u Nemačkoj gde je u prvoj utakmici za Bamberg dao 55 poena ( nije bilo trojke tada). Tamo je upoznao Zorana Đinđića sa kojim kasnije nije bio u dobrim odnosima. Duci je ispriča događaj sa Zoranom Đinđićem tadašnjim premijerom Srbije koji je želeo da on bude direktor Crvene zvezde.

Đinđić i Simonović se znaju još iz Nemačke i nisu bili u dobrim odnosima, ali je onda jednog dana Đinđić poželeo da legendu Zvezde stavi na mesto direktora kluba. Bilo je to 2001. godine kada se desio prevrat u Zvezdi pa je Rade Raičević , tadašnji predsednik otišao, a upala je ekipa iz Demokatske stranke na čelu sa Živoradom Anđelkovićem. E pa pre toga je Duci trebalo da preuzme Zvezdu

– Prekinuli smo odnose kad smo se vratili iz Nemačke. Više nikada s njim nisam razgovarao. Znam samo da je slao neku delegaciju da me kupe.

Valjda su mi nudili 500.000 nemačkih maraka da postanem direktor Zvezde. Došli su kod mene kući, a ja sam otvorio vrata i izbacio ih napolje, iako nisam imao leba da jedem -rekao je Simonović u intervjuu za Balkan Info.

On je dodao šta je bila pozadina toga

– Hteli su da ja budem direktor i da preko mene da uzimaju pare. Da se klub zadužuje da uzimaju krediti, a od igrača procenat. To se tako radi – rekao je Simonović
Pogledajte taj detalj na sat i 35 minuta ovog snimka.

Pogledajte video:(Telegraf)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …