Home / IZA KULISA / DUGA RUKA TITOVIH SLUŽBI: NAJVEĆA UBISTVA TAJNE SLUŽBE JUGOSLAVIJE- OVO JE NAJSVIREPIJE UBISTVO UDBE

DUGA RUKA TITOVIH SLUŽBI: NAJVEĆA UBISTVA TAJNE SLUŽBE JUGOSLAVIJE- OVO JE NAJSVIREPIJE UBISTVO UDBE

Ubistva Stjepana Đurekovića, Dragiše Kašikovića i njegove maloletne ćerke, Jovana Barovića i Maksa Luburića smatraju se najvećim ubistvima koja su organizovali pripadnici tajnih službi sa prostora bivše Jugoslavije.

Nekadašnji direktor „INA marketinga“ Stjepan Đureković ubijen je 1983. Njegovo telo je izrešetano, a glava smrskana sekirom u podrumu štamparije u Nemačkoj.

Ubistvo Đurekovića naredio je, kako se veruje, Stane Dolanc, tadašnji ministar policije. Za ubistvo se sudi bivšim pripadnicima jugoslovenske i hrvatske tajne službe Zdravku Mustaću i Josipu Perkoviću, a upravo je Drašković bio jedan od svedoka.

Dragiša Kašiković

Vođa srpske političke emigracije u SAD ubijen je 1977. u Čikagu sa 64 uboda nožem, a ubica je monstruozno masakrirao i njegovu poćerku Ivanku Milošević (9). Sumnja se da je to učinio Bogoje Panajotović, konobar iz Niša, za koga se sumnja da je, osim za Udbu, radio i kao saradnik FBI.

Prvoborac, a potom i advokat branilac Milovana Đilasa poginuo je 1979. u, kako se veruje, režiranoj saobraćajnoj nesreći. Vozač kamiona koji je udario u Barovićev automobil na praznom putu Beograd – Zagreb nikada nije priveden.

Maks Luburić

Ustaški oficir i zapovednik sistema logora u NDH ubijen je u svojoj vili u Španiji 1969. udarcem štanglom u glavu i sa više uboda nožem u grudi. Ubio ga je agent Udbe Ilija Stanić nakon što se uspešno infiltrirao u Hrvatsku narodnu odbranu.

OVO JE NAJSVIREPIJE UBISTVO TITOVE UDBE! Egzekutor je Dragišu Kašikovića izbo 64 puta, smrskao mu čelo i obraz, ali za ono što je usledilo…

Dragiša Kašiković, srpski pisac i nacionalista, veliki protivnik komunističkog režima u SFRJ, jedna je od najpoznatijih žrtava ubica Josipa Broza Tita, koje su nemilosrdno lovile i ubijale pripadnike ustaške i četničke emigracije od pedesetih do osamdesetih godina.

U noći između 18. i 19. juna 1977. godine u Čikagu su, u sedištu Srpske narodne odbrane za SAD, izmasakrirani su Dragiša Kašiković i njegova pastorka Ivanka Milošević koja je imala samo 9 godina.

Ovo ubistvo smatra se za najsvirepije koje je izvršila nekadašnja Titova UDBA.

Njegovo telo bilo je izbodeno 64 puta, čelo i jedan obraz bili su mu potpuno smrskani, a sa njim su ubili i njegovu devetogodišnju pastorku Ivanku Milošević, dok je mala Ivana zadobila 54 uboda.

Predpostavlja se da je nesrećna devetogodišnja devojčica stradala samo zbog toga što je prepoznala ubicu, ili više njih. Ili onoga koji je u kasne noćne sate doveo Brozove dželate pred vrata SNO za SAD, i na čiji poziv je Kašiković otvorio vrata.

Prema pojedinim informacijama policija u Čikagu se nikada nije suočila sa takvim zločinom, a gotovo svi američki komentatori su to ocenili kao političko ubistvo u koje je upletena jugoslovenska tajna policija.

„O ubistvu Kašikovića je mnogo pisano i u američkoj štampi i u našoj. Pisano je svašta, mnoge neistine, razne propagandne brošure od dvostrukih agenata s ciljem da unesu što veću pometnju u redove emigracije.

Posle sahrane kralja Petra II, kod manastira Svetog Save u Libertivilu, u državi Ilinois, gde se po generalnim procenama okupilo preko 20.000 Srba i Srpkinja, na sahrani Kašikovića je bilo više hiljada. Ili, najviše posle kraljeve sahrane”, kazao je u ispovesti za Nedeljnik pop Stojiljko Kajević, član Srpskog oslobodilačkog pokreta.

(Blic)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …