Home / IZA KULISA / HITLER PLANIRAO OŽIVLJAVANJE BIKOVA IZUMRLIH PRE 9.000 GODINA

HITLER PLANIRAO OŽIVLJAVANJE BIKOVA IZUMRLIH PRE 9.000 GODINA

Nacisti i njihov vođa Adolf Hitler planirali su da “ožive” preistorijske evropske životinje, izumrle pre 9.000 godina, koje bi potom koristili za sportski lov, prenosi Jutarnji.hr

WEB-TRIBUNE.COM

Među željenom lovinom našli su se divlji bikovi viši od dva metra sa divovskim rogovima. Na čelu tog projekta bio je Herman Gering, Hitlerova desna ruka, koji je i sam bio strastveni lovac i željan da se oproba u borbi protiv zveri.

Ovu informaciju otkrili su autori dokumentarca o Hitleru, pod nazivom Hitlerova čudovišta iz doba Jure. Autori filma ističu kako je lov na divlje životinje u evropskim šumama bio deo nacističke vizije o stvaranju veza sa davnim germanskim plemenima i verovanju da bi to značilo dodatni kredibilitet u nemačkom narodu.

Gering je proučavao drevne tekstove o izumrlim životinjama i crteže na pećinama, a plan mu je bio da pari životinje iz zoološkog vrta i potom ih u ostatke prašume u Poljskoj koja se nekada prostirala evropskom nizijom.

Doktor Tobi Taker, viši predavač sa Univerziteta u Kardifu, istakao je da je to bio ambiciozan pokušaj nacista da se povežu sa istorijom i prikažu da su ‘već dugo tu’.

“Goringu je lov bila jedna od najvećih aktivnosti i verovao je da bi lov na posebno divlje i snažne životinje doneo još bolji ukus tom hobiju. Želeo je da istočnu Evropu ponovo nastani tim životinjama, a lov na divlje bikove bio bi ultimativni lovački izazov, izjavio je Taker.

Check Also

TAJNI DOGOVOR ĐINĐIĆA I DEL PONTE: SUDBINA MILOŠEVIĆA BILA ZAPEČAĆENA GODINU DANA PRE HAPŠENJA!

Ako je verovati bivšoj tužiteljki Haškog tribunala, sudbina Slobodana Milošević zapečaćena je u Luganu skoro …