Home / IZA KULISA / IRSKI ANALITIČAR OTKRIO PRAVU ISTINU O POKOLJU U PARIZU, I ŠOKIRAO SVET! (VIDEO)

IRSKI ANALITIČAR OTKRIO PRAVU ISTINU O POKOLJU U PARIZU, I ŠOKIRAO SVET! (VIDEO)

analiticar- pariz- teroristi

Teroristički napad u Parizu potresao je ceo svet i pokrenuo mnoge diskusije i teorije zavere, čija je glavna tema i zadatak otkriti pravog krivca i uzrok ovakve tragedije. Nezavisni politički analitičar Giroid O Kolmejn poreklom Irac koji trenutno živi u Parizu, odlučio je da govori o masakru u Parizu i Islamskoj državi, kao i o svemu vidljivom i nevidljivom što stoji iza ovog napada.

– Narod u Evropi mora da shvati da je u toku rat koji postaje globalan i taj rat je usmeren protiv civila. To je oblik novog imerijalizma i kolonijalizma čiji je cilj da potčini narode sveta globalnom poretku. Globalni poredak ne služi narodu, već štiti interese manjine, tj. elite – istakao je.

On je podsetio da se slična vanredna situacija dogodila i u januaru ove godine, posle čega je usledila kampanja usmerena protiv muslimana, tačnije, propaganda čiji je cilj da ljude zaplaši muslimanima. Analitičar je naglasio da je napad na Pariz organizovan van granica Francuske, kao i što su napadi u Siriji organizovani van granica Sirije.

– Terorističke grupe se koriste kao sredstvo u borbi protiv država koje se opiru volji SAD. Takođe, ove grupe se koriste kao sredstvo za disciplinovanje masa… ISIS ne postoji, ISIS je kreacija SAD i to znamo iz pouzdanih američkih vojnih izvora. Francuska vlada sada pokušava da, koristeći nedavne napade u Parizu, pridobije više podrške za vojnu intervenciju u Siriji. Oni žele da se uključe u igru koja je skoro izgubljena zbog ruske intervencije u Siriji – dodao je ovaj analitičar.

O Kolmejn je za “Rašu tudej” govorio i o izbegličkoj krizi, distabilizaciji Evrope, američke imperije i uticaja na Francusku i Zapad, kao i o ostalim aktuelnim problemima koji potresaju svet.

– Oni žele da podrže umerene pobunjenike u Siriji, samo što umereni pobunjenici ne postoje. U Siriji postoji samo Al Kaida i postoji ISIS, a to su grupe terorista koje su odgovorne za nezamislivi haos i genocide u regionu. Ne može se sa sigurnošću reći ko je napade u Parizu sproveo u delo, ali odgovornost za napade ima francuska vlada koja je saučesnik u terorizmu na Bliskom istoku i širom Afrike – rekao je.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Check Also

TAJNI SNIMAK KGB-a IZ PIRAMIDE ZALEDIO SVET! TVRDI SE DA JE OVO NAJVAŽNIJE OTKRIĆE U ISTORIJI (VIDEO)

Misterija piramida proganja naučnike do danas, a u jednom trenutku zaokupila je i pažnju sovjetske …