Home / IZA KULISA / IZOSTANAK JEDNOG OD NAJVEĆIH ČUDA HRIŠĆANSKE CRKVE NAJAVLJUJE DOLAZAK NESREĆE: Krv svetog Januarija je od 1389. tri puta godišnje čudotvorno prelazila u tečno stanje- sve do ove godine! (VIDEO)

IZOSTANAK JEDNOG OD NAJVEĆIH ČUDA HRIŠĆANSKE CRKVE NAJAVLJUJE DOLAZAK NESREĆE: Krv svetog Januarija je od 1389. tri puta godišnje čudotvorno prelazila u tečno stanje- sve do ove godine! (VIDEO)

krv-katolici-sveti-januari

Krv svetog Januarija, koga slave i pravoslavna i katolička crkva, od 1389. tri puta godišnje menja agregatno stanje. Ove godine to se nije dogodilo.

Krv sveštenomučenika Januarija, tri puta godišnje čudotvorno prelazi u tečno stanje. To neobjašnjivo čudo prvi put se dogodilo 1389. i od tada se događa svake godine. Ipak, zabeleženo je da krv koja se čuva u ampulicama u Napulju, tokom ceremonije, nekoliko puta nije prešla u tečno stanje, piše portal „Rastimo u vjeri“.

Sveti Januarije bio je episkop u Kampaniji Italijanskoj. Za vreme progona hrišćana, umro je mučeničkom smrću. Nakon što je obezglavljen, jedna pobožna žena pokupila je njegovu krv, koja i danas privlači na hiljade vernika u Napuljsku katedralu, gde se čudesno pretvara u tečno stanje i nakon više od šest vekova.

Zabeleženo je da kad krv svetog Januarija nije prešla u tečno stanje, događale su se katastrofe za Napulj, Italiju i svet.

Čudo je izostalo 1939. i 1940, u godinama koje su obeležile početak Drugog svetskog rata.

Krv nije prešla u tečno stanje ni 1943. godine, kada je počela okupacija Italije od strane nacista. Neobjašnjivo čudo izostaje i 1973. godine, kada u Napulju izbija epidemija kolere, kao i 1980, kada Italiju pogađa veliki zemljotres.

Srpska pravoslavna crkva slavi svetog Januarija 21. aprila po crkvenom, a 4. maja po gregorijanskom kalendaru.

Pogledajte kako izgleda čudo prelaska krvi svetog Januarija iz čvrsto u tečn agregatno stanje:

(Pravda)

Check Also

MONAH ARSENIJE OTKRIVA TAJNU: LjUDI SU DEBELI I DEPRESIVNI JER NISU ČULI DA JE UPRAVO U OVOME LEK ZA SVE..

Kada pričamo o strastvenim ličnostima, svestranim, višedimezionalnim i harizmatičnim osobinama koje poseduje pisac, uspešan slikar, …