Home / IZA KULISA / JAMES FILES TVRDI: JA SAM UBIO J. F. KENEDIJA I TO PO NAREĐENJU MAFIJE I CIA-E (VIDEO)

JAMES FILES TVRDI: JA SAM UBIO J. F. KENEDIJA I TO PO NAREĐENJU MAFIJE I CIA-E (VIDEO)

James Files (72), plaćeni ubica mafije i bivši veteran Vijetnamskog rata, tvrdi da je on ispalio metak kojim je 1963. u Dalasu ubijen američki predsednik J. F. Kennedi
kennedy-mafija-i-ciaTvrdnje Džejmsa Filesa (72), koji bi uskoro trebao biti oslobođen iz zatvora u kojem je proveo 36 godina, snimljene su u zatvorskom razgovoru i postale su internet senzacija od trenutka kada ih je objavio holandski reditelj Vim Dankbaar.

Ovaj dugogodišnji zatvorenik tvrdi da je upravo on ubio predsednika Kenedija 22. studenog u Dalasu. Sada se CIA i druge američke tajne službe spremaju za novi talas teorija zavera dok se Files identifikuje kao nestali deo slagalice u atentatu na JFK-a. On kaže da je postojao tajni dogovor između mafije i CIA-e da se ubije Kenedi (46). Zbog tih tvrdnji bi mogao biti pozvan da svedoči u Vašingtonu.

Radio zajedno sa Lee Osvaldom

Files se nakon izbacivanja iz vojske pridružio kriminalcima u Čikagu i postao desna ruka Čarlsa Nicolettija, a CIA je navodno pozvala mafijaše da ubiju Kenedija. Tvrdi da se udružio sa bivšim marincem Lee Harvei Osvaldom (24) te da su zajedno tražili pozicije u Dealei Plazi, gde je Osvald radio.

Na dan atentata, rano ujutro, Files se pridružio svom šefu nicolette koji je držao snajpersku poziciju s mafijašem Johnni Rosellijem na Daltek zgradi u blizini skladišta knjiga. On je kao rezervni strelac preuzeo poziciju iza ograde na vrhu 1 zloglasnog travnatog brežuljka.

Njegov zadatak je bio da puca u glavu ako kojim slučajem Kennedi ne bude upucan na vreme kada se povorka pojavi na njegovom vidiku

„Ispalio sam samo jedan metak. Nicoletti ga je upucao u trenutku kad sam ja povukao obarač. Pogodio sam ga i razneo mu glavu „, ispričao je reditelju Dankbaaru.

Po službenoj istrazi o atentatu ispaljen je samo jedan metak i ispalio ga je Osvald iz skladišta knjiga. On je negirao da je ubica, ali nije nikad stigao do sudnice jer ga je ubio vlasnik noćnog kluba Jack Rubi.

Najmlađi izabrani predsednik i prvi katolički predsednik

John F. Kennedi, rođen u bogatoj i utjecajnoj porodice iz Bostona, bio je najmlađi izabrani predsednik i prvi katolički predsednik.

Od njegova tragično skraćena mandata, istorija se seća njegove odlučnosti u sukobu sa Sovjetskim Savezom tokom ‘raketne krize’, neuspeha iz Zaliva svinja, neuspešnog iskrcavanja protivnika na Kubi te pokretanje programa Apollo radi slanja Amerikanca na Mesec.

I njegov brat je ubijen u atentatu

Pet godina nakon ubistva starijeg brata, Robert F. Kennedi, tada senator, je započeo kampanju za nominaciju predstavnika demokratske stranke za predsedničku trku.

Uprkos kasnom ulaskom u trku i borbe protiv tadašnjeg predsednika Lindona B. Džonsona (sve dok se Johnson nije povukao iz kampanje) Kennedi je brzo preuzeo vođstvo i zadobio je veliku podršku članova ove stranke.

Netom nakon pobede i dobijanja podrške kalifornijskih članova demokratske partije koji su potvrdili Kenedija za svog predsedničkog kandidata 5. jula 1968, RFK je održao govor, pred članovima stranke koji su ga podržali, u Los Angeleski hotelu Ambassador, malo nakon govora RFK je odlučio krenuti prečicom kroz kuhinju gde ga je navodno upucao Sirhan Sirhan, koji je tvrdio da je ubistvo počinio zbog Kennedijeve podrške Izraelu.

Pogledajte video:


(24 sata.hr)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …