Home / IZA KULISA / JEZIVO PREDVIĐANJE ILONA MASKA: Veštačka inteligencija će stvoriti besmrtnog diktatora koji će vladati svetom- Evo šta će se dogoditi sa čovečanstvom.. (VIDEO)

JEZIVO PREDVIĐANJE ILONA MASKA: Veštačka inteligencija će stvoriti besmrtnog diktatora koji će vladati svetom- Evo šta će se dogoditi sa čovečanstvom.. (VIDEO)

Američki biznismen Ilon Mask, vlasnik SpaceX i Tesla, upozorio je da čovečanstvu od veštačke inteligencije preti velika opasnost.

Dodatno je precizirao: „Veštačka inteligencija u budućnosti može stvoriti besmrtnog diktatora“.

Ovako je istupio u novom dokumentarnom filmu Do You Trust This Computer? („Verujete li ovom kompjuteru?“) i ocenio da će razvoj veštačke inteligencije dovesti do toga da ona „u ovoj ili onoj formi vlada svetom“.

Svoja opominjuća razmišljanja Mask je dalje razvio ovako:

„Ako neka kompanija, ili neka grupa ljudi, uspe da stvori bogu podobnu digitalnu superinteligenciju – zavladaće svetom. Kada je diktator čovek – on pre ili kasnije umre, a diktatorska veštačka inteligencija živeće večno“.

Mask smatra da čovečanstvo već sada mora razmišljati kako da obezbedi da veštačka inteligencija ne bude zna ni na strani zla. Jer:

„Ako diktatorska veštačka inteligencija bude imala neki cilj, a čovečanstvo joj bude stajalo na putu – uništiće ga bez mnogo razmišljanja“.

Mask je i dosad u nekoliko navrata upozoravao kakve sve ljudima prete opasnosti od veštačke inteligencije.

Jednom prilikom je izgovorio i opomenu da veštačka inteligencija može izazvati i treći svetski rat.

Američki biznismen se zalaže za gradnju svemirskih stanica na Mesecu i Marsu – da bi čovečanstvo moglo da obnovi svoju civilizaciju ukoliko na Zemlji, usled nuklearnog rata, „ponovo zacari srednji vek“.

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …