Home / IZA KULISA / KOZA NOSTRA I JAKUZE SU ZA NJIH FINI MOMCI: OVO JE 10 NAJVEĆIH I NAJGORIH BANDI NA SVETU

KOZA NOSTRA I JAKUZE SU ZA NJIH FINI MOMCI: OVO JE 10 NAJVEĆIH I NAJGORIH BANDI NA SVETU

ms-13- bande

Ove grupe zadaju mnoge probleme policijama širom sveta, a njihova popularnost enormno raste. Oni imaju svoja pravila, svoje „poslove“ i svoja obeležja. I to ume da bude prilično zastrašujuće. Ovo je 10 najopasnijih bandi na svetu.

01 – Mara Salvatrucha (MS-13)

Bez sumnje, MS-13 je najbrutalnija i najsmrtonosnija banda na svetu. Počeli su u Kaliforniji. Danas imaju više od 70.000 članova. MS-13 čini da sve druge bande izgledaju kao „glupi ljudi“ koji prodaju drogu. MS-13 poznata je po krijumčarenju narkotika, prodaji nelegalnog oružja, krađama, ugovorenim ubistvima, trgovini ljudima i napadima, posebno na predstavnike zakona. Toliko su brutalni da ih čak ne zanima ukoliko je njihova žrtva dete ili žena.

02 – Latino kraljevi

Oni su najbolje organizovana latino banda na svetu. Formirana je u Čikagu tokom 40-tih godina prošlog veka. U početku su članovi uglavnom bili Portorikanci. Ali danas bandom dominiraju Meksikanci. Iako nisu tako nasilni kao mnoge druge bande, njihove aktivnosti su vezane, uglavnom, za nelegalno poslove koji čak uključuju naručena ubistva.

03 – Arianovo bratstvo

Takođe poznata kao Brend, AB ili Jedan-dva. Oni su odgovorni za četvrtinu svih ubistava u zatvorima SAD. Ako želite da budete član, trebalo bi da ubijete bilo koga. U SAD ima oko 20.000 pripadnika u zatvoru i van njega.

04 – Los Zetas

To je meksička banda i jedan od najmoćnijih kartela narkotika na svetu. Svakodnevno ubijanje ljudi je dnevna rutina za članove Los Zetasa. Od 2012. godine, Los Zetas ima kontrolu nad 11 država u Meksiku, što ga čini kartelom droge sa najvećom teritorijom u zemlji. Oni su uglavnom locirani i aktivni u Meksiku, ali takođe imaju veze sa SAD.

05 – 18. ulični gang

18. ulični gang (18th Street Gang) poznat i kao M18 je nemilosrdna kriminalna organizacija osnovana u Los Anđelesu u Kaliforniji. Veruje se da imaju više od 65.000 članova u 120 gradova. Oni su rivali sa bandama „Krvi“, MS13 i Krips. Imaju brutalna pravila poput „18 sekundi premlaćivanja“ članova iz bande kako bi pokazali poštovanje prema organizaciji.

06 – Krvi (Bloods)

Poznata banda Los Angelesa osnovana je 1972. godine kao klub. Poznati su po svom rivalitetu sa Kripsima. Inače, prepoznatljivi su po crvenoj odeći.

Banda je odvojena u „skupove“, koji imaju sopstvenu taktiku, posebno kada je u pitanju regrutacija. Njihovi članovi se identifikuju kroz različite indikatore bande kao što su boje, odeća, simboli, tetovaže, nakit, grafiti, jezik, a takođe i ručni znaci.

07 – Jakuze

Tradicionalna japanska banda. Članovi grupe jakuza su obavezni da smanje sve veze sa svojom porodicom da bi dokazali svoju lojalnost šefu bande. Procenjuje se da imaju više od 102.000 članova na svetu.

08 – Vah čing (Wah Ching)

To je kineska banda poznata kao „Dub C“, koja je osnovana u San Francisku početkom 1960-ih.

Vah čing je uglavnom sastavljen od mladih ljudi. Većina njihovih operacija usmerena je na pranje novca i finansijske zločine u Los Anđelesu i istočnoj Aziji. I zaista su dobri u zarađivanju novca.

09 – Krips (Crips)

Krips je afričko-američka banda koja je osnovana u LA 1969. godine. Oni su počeli kao lokalna banda i pretvoreni u jednu od najvećih kriminalnih grupa na svetu. Poznati su po nošenju plave odeće. Veruje se da imaju 30.000 do 35.000 članova. Oni su izuzetno veliki rivali bandi „Krvi“. Poznato je da su uključeni u ubistva, pljačke i trgovinu narkoticima. Takođe su poznati po plesu „Krib vok“.

10 – Koza Nostra

Italijanske reči „Koza Nostra“ znače „naša stvar“. Koza Nostra pronalazi svoje korene na nižoj istočnoj strani Njujorka sa početkom dolaska italijanske imigracije u SAD. Oni su jedna od najpoznatijih sicilijanskih mafija na svetu. Procena je da imaju oko 25.000 članova ukupno, sa 250.000 podružnica širom sveta. Takođe, poznato je da sarađuju sa drugim međunarodnim organizovanim kriminalnim grupama širom sveta, posebno za promet droge.

(Kurir.rs/Themost10.com)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …