Home / IZA KULISA / LEGIJA ZNA KO JE NARUČIO UBISTVO ĐINĐIĆA: Nudi se za svedoka saradnika DA OTKRIJE IMENA…

LEGIJA ZNA KO JE NARUČIO UBISTVO ĐINĐIĆA: Nudi se za svedoka saradnika DA OTKRIJE IMENA…

Milorad Ulemek Legija, bivši komnadant JSO, osuđen na više zatvorskih kazni od po 40 godina zbgo atentata na premijera Zorana Đinđića, u završnim rečima za pobunu JSO izneo je predlog za koji pravnici ocenjuju da je ustvari ponuda nadležnim organima za svedoka-saradnika ukoliko žele da reše političku pozadinu ubistva Đinđića.

Ulemek je na suđenju pre nekoliko dana izjavio da niko ne sprečava istražne organe da reše političku pozadinu ubistva tadašnjeg premijera.

Ova izjava se tumači da Ulemek zna više od onog što je rekao na suđenju za atentat na Đinđića, on je vrlo verovatno, spreman da svedoči u zamenu za bolji položaj u zatvoru. Njemu zatvorska kazna ne može biti umanjena jer je za više dela osuđen na zatvorsku kaznu od po 40 godina, ali ono čime ne bi mogao da trguje s nadležnima jesu povlastice u zatvoru.

Advokat Borivoje Borović kaže da mu ova Ulemekova izjava izgleda kao da se nudi za saradnju sa nadležnima.

Borović tvrdi da Legija ne može da dobije klasičan status svedoka-saradnika jer ima više dela za koja je dobio po 40 godina zatvora, ali može da dobije određene privilegije u izdržavanju kazne zatvora.

Prema rečima Bože Spasića, bivšeg radnika DB, izgleda kao da se Ulemek nudi nadležnima, ali nudi se bez aduta, jer da nešto zna o političkoj pozadini ubistva Đinđića, do sada bi to rekao. Spasić je uveren da Legija blefira i čeka da li će se neko upecati na njegovu izjavu.

Check Also

PILOT JAVIO DA JE IZNAD NJEGA NLO I OD TADA MU SE GUBI SVAKI TRAG

Uslovi su bili savršeni za letenje, ali u samo nekoliko minuta pilot je nestao! Lebdi …