Home / IZA KULISA / MILOVAN ĐILAS: KOMUNISTI HTELI DA POKLONE KOSOVO ALBANIJI 1945. GODINE (VIDEO)

MILOVAN ĐILAS: KOMUNISTI HTELI DA POKLONE KOSOVO ALBANIJI 1945. GODINE (VIDEO)

Ovo što govori crnogorski komunista Milovan Đilas ne treba da čudi, jer su još za vreme kraljevine SHS, komunisti vodili sličnu politiku.

Na primer, za vreme proslave 550.-e godišnjice Kosovske bitke 1939., „srpski“ komunisti na Kosovu i Metohiji su delili letke u kojima se podržava pravo na samoopredeljenje šiptara na KiM, a takođe se osuđuje „ugnjetavanje“ arnauta koje navodno vrši Kraljevina Jugoslavija.

Ili npr. Četvrta zemaljska konferencija KPJ (1934.) u Akcionom programu KP za selo naglašava da „samo Komunistička partija… pomaže svim snagama borbu za oslobođenje potlačenih nacija, kao i njihove nacionalno-revolucionarne organizacije u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Kosovu, i VMRO [ujedinjena] u Makedoniji“; u tom programu KP zahteva, pored ostalog, „progon srpskih okupatora, srpskih trupa, činovnika i žandarma, kao i srpskih četnika iz Hrvatske, Slovenije, Dalmacije, Vojvodine, Bosne, Crne Gore, Makedonije i sa Kosova“ te se izjašnjava „protiv služenja u vojsci Hrvata, Slovenaca, Albanaca, Crnogoraca, Mađara, Nijemaca itd. izvan njihovog zavičaja“…

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …