Home / IZA KULISA / MISTERIJA HAPŠENjA AMERIČKOG SPECIJALCA U BEOGRADU: NEMA NI TRAGA NI GLASA OD „FOKE“ A ATENTATORI NIKAD NE DOLAZE SAMI (VIDEO)

MISTERIJA HAPŠENjA AMERIČKOG SPECIJALCA U BEOGRADU: NEMA NI TRAGA NI GLASA OD „FOKE“ A ATENTATORI NIKAD NE DOLAZE SAMI (VIDEO)

Prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ministra Nebojše Stefanovića, u Beogradu je slobode lišen jedan od bivših pripadnika američkih specijalnih jedinica “Foke“ iz zloglasne jedinice odgovorne za likvidaciju Osame Bin Ladena.

Prema pisanju beogradskih medija, informacija o boravku bivšeg pripadnika američkih mornaričkih foka iz jedinice “Team six“, koji je u Beograd došao sa namerom da izvrši visokoprofilnu likvidaciju – potekla je od izvora iz kriminalnog miljea.

Prilikom upada policije u kako ministar Stefanović navodi – “štek stan“, pronađen je pištolj bez serijskih brojeva, a pored Korbeta D, slobode su lišena i dva pomagača srpskog porekla, koji su obezbeđivali oružje i logistiku.

Osim što na internetu nema informacija o uhapšenom bivšem marincu u stranim medijima, pažnju izaziva i činjenica da nema reakcija iz ambasade SAD u Beogradu.

Kako je u pitanju lice koje je više od 12 godina bilo pripadnik najelitnije specijalne jedinice, ne čudi nedostatak podataka o njegovom identitetu, a kako je kao pripadnik učestvovao u brojnim likvidacijama, lako je moguće da se radi o lažnom identitetu.

Prema navodima beogradskih medija, radi se o licu koje je navodno zaposleno u jednoj izraelskoj “sigurnosnoj agenciji“, koji je trebao da “izvrši likvidaciju i nestane“, (najverovatnije kao i ostatak zloglasnih foka koje su učestvovale u ubistvu Osame), mada nije poznato da li je Korbet njihovih sudbina svestan.

Javnost u Srbiji ostala je uskraćena i za fotografije, reklo bi se, ozbiljnog ubice, a ako je suditi prema komentarima na vest, akcija policije izvedena je krajnje neprofesionalno, hapšenjem Korbeta D. pre ključnog čina, ishitreno, čime je načinjena nesaglediva šteta u istrazi.

Da se zaista radi o amaterskom potezu beogradske policije, govori sve dosadašnje delovanje američkih bezbednosnih službi, koje po pravilu nikada ne šalju samo jednog atentatora, zbog čega se meta, koja nije navedena – verovatno ostala nepoznata i izložena opasnosti.

Kako se radi o licu sa američkim pasošem, verovatno je nedugo po hapšenju predat ambasadi u Beogradu, odakle je najverovatnije prebačen nazad u SAD, a na njegovo mesto poslat oprezniji kolega atentator.

Sumnju u ceo slučaj, osim nedostatka infomacija i bilo kakvog obaveštenja na sajtu MUP-a Srbije – informacija o hapšenju navodnom radniku izraelske “Sigurnosne agencije“ nema ni na zvaničnoj Fejsbuk stranici policije, navodno kreiranoj juče.

Da cela priča bude još neozbiljnija, pažnju ministra policije, daleko više privuklo je kačenje slika drogirane srpske omladine na društvenim mrežama, uz komentar da “ima nadu“ da će istraga o ovom Amerikancu dovesti do rezultata“.

Na naslovnoj strani poznatog beogradskog tabloida “Alo“, uz navode da je „za atentat plaćeno 250.000 dolara“, objavljeno je da je ‘Foka’ htela da likvidira jednog “uglednog Srbina“, uz dodatak da je „smaknuće koje je trebalo da izvrši Korbet D. planirano po modelu ubistva Olivera Ivanovića“.

Postavlja se pitanje, da li se radi o još jednom predizbornom spinu vladajuće partije pred lokalne izbore u Beogradu, ozbiljnom propustu bezbednosnih službi, ili nemoći srpske policije da spreči još jednu likvidaciju pod pritiscima SAD.

Pogledajte video:

 

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …