Home / IZA KULISA / Misteriozni zvuk opseda grad, stanovnici haluciniraju a instrumenti ne čuju ništa (VIDEO)

Misteriozni zvuk opseda grad, stanovnici haluciniraju a instrumenti ne čuju ništa (VIDEO)

Iako se može čuti golim uhom, različiti uređaji za detekciju zvuka nisu uspeli da ga registruju.

Već decenijama stanovnike gradića Taos u Novom Meksiku opseda misteriozni zvuk.

Reč je o neprekidnom niskofrekventnom šumu koji neki upoređuju sa udaljenim zvukom rada dizel motora. Stalna izloženost ovom zvuku izaziva glavobolje, nesanicu, neprijatnost, pa čak i probleme s disanjem.

Iako se može čuti golim uhom, različiti uređaji za detekciju zvuka nisu uspeli da ga registruju. Štaviše, u Taos su dolazili brojni istraživački timovi kako bi otkrili uzroke ove neobične pojave, ali do sada niko u tome nije uspeo.

Taos

Šum je prvi put prijavljen ranih devedesetih godina prošlog veka, a profesor Džo Mulins sa Univerziteta u Novom Meksiku otkrio je da ga čuje dva odsto od otprilike 5.000 stanovnika Taosa. Zvuk se pojavi iznenada, vrlo je tih, a ljudi ga čuju barem jednom nedeljno.

Svedoci tvrde da se zvuk jače čuje u malim i zatvorenim prostorima kao što je automobil ili kuća što dodatno doprinosi bizarnosti cele situacije, piše punkufer.hr.

Nedostatak stručnog objašnjenja za ovu pojavu dovela je do mnogih teorija zavere. Neki tvrde da je zvuk proizvod vanzemaljske aktivnosti, što dodatno opravdavaju činjenicom kako se Taos nalazi svega 500 kilometara od Rozvel u kojem je 1947. godine navodno pao neidentificirani leteći objekt.

Drugi veruju da je šum ima veze sa tajnim projektom američke vojske koja je već radila ispitivanja s niskofrekventnim zvukovima u prošlosti, dok treći pretpostavljaju da je u pitanju neki prirodni fenomen, odnosno problem sa sluhom kod osoba koje ga čuju.

Novija istraživanja pretpostavljaju da Taosov šum može biti posledica dva dubokookeanska talasa iste frekvencije koji putuju u različitim smerovima, piše punkufer.hr.

Neobjašnjivi zvukovi nisu rezervisani samo za ovaj američki gradić – štaviše, čuju su se širom sveta. Ako imate bolju opremu, šum možete čuti i na ovom snimku sa Jutjuba:

Check Also

PILOT JAVIO DA JE IZNAD NJEGA NLO I OD TADA MU SE GUBI SVAKI TRAG

Uslovi su bili savršeni za letenje, ali u samo nekoliko minuta pilot je nestao! Lebdi …