Home / IZA KULISA / NEŠTO ĆE SE OPASNO DOGODITI, A TO SE KRIJE: SAGRAĐEN TAJNI „SUPER BUNKER“ PORED BELE KUĆE! OVO SE DEŠAVA..

NEŠTO ĆE SE OPASNO DOGODITI, A TO SE KRIJE: SAGRAĐEN TAJNI „SUPER BUNKER“ PORED BELE KUĆE! OVO SE DEŠAVA..

Čini se da SAD možda grade tajni „super bunker“ u blizini Bele kuće, objavio je blog Vatfor pozivajući se na prikupljene izveštaje i dokumente. Tekst u nastavku zasnovan je na pregledu koji je objavio Vatfor.

Priča o „Ugovoru C-9568“ počinje davne 2002. godine. U saveznom okrugu Kolumbija, kako bi sproveli glavni savezni ugovor, dve građevinske kompanije “Clark Construction” i “Kiewit” stvorili su zajednički poduhvat “Clark Kiewit III”, sa sedištem u oblasti Arlington, odmah iza Pentagona.

Clark je poznat po izgradnji raznih vojnih baza i saveznih zgrada, mada u njegovom portfelju postoje podzemne železnice. A Kiewit se upravo specijalizovao za metre. Iako su energetski projekti takođe uključeni u portfelj.

Novostvoreni “Clark Kiewit III” zaključio je s američkom mornaricom ugovor broj C-9568, koji nije dodan u nijedan registar američke vojne ili savezne pogodbe, do 2018. godine.

“Clark Kiewit III” se odlučio na sudu za američku mornaricu. Pitanje je na kraju rešeno nagodbom, ali slučaj je stigao na veb stranicu suda. Međutim, postojao je podugovor – 02-C-9568 na veb stranici javnih nabavki. A zaključeno je sa privatnom zaštitnom kompanijom New Age Protection, koja je barem od 2005. do 2012. čuvala određene objekte u skladu sa sporazumom sa ovim brojem. New Age Protection, stvorena je 2003. godine, generalni direktor je bivši marinac, predsednik je bivši službenik Pentagona.

Od 2002. godine u Vašingtonu traje tajna gradnja, koju su preduzele Clark Kewit.

Kada su novinari tražili komentar o izgradnji, mornarica je priznala da se nešto dešava, ali nikakve druge informacije nisu mogle da se daju. Tvrdilo se da je u toku „procena korisnosti i nadogradnja“.

Google mape pokazuju situaciju tokom 2002. godine. Vide se hangar ispod kojeg se nalazi rudnik, u kome se vrši gore spomenuta podzemna konstrukcija.

2003. završena je izgradnja podzemne konstrukcije a hangar se preselila na novo mesto, gde je ostao 13 godina. Slika prikazuje ostrvo na reci Potomak, koje se nalazi direktno nasuprot Pentagona.

Aktivisti nacionalnog pokreta Save the Mall, štiteći nacionalne parkove od uništenja, ubrzo su naišli na ovo gradilište. Uzgred, ovo ostrvo je nacionalni park zvan Park Istočni Potomak i u njemu ne možete ništa da izgradite bez prolaska kroz mnogo postupaka, uključujući i javne rasprave. Ali izgleda da se takva stvar nije dogodila.

Direkcija nacionalnog parka rekla je aktivistima da im je zemlja implicitno oduzeta i da im ništa nije objašnjeno, a zatim su poslati u američku mornaricu da dobiju dalje komentare, a oni su im uvereni da je sve u redu: postojao je samo „ procena korisnosti i nadogradnja “u parku, isto kao i 2002. godine.

Branioci parka snimili su sa tla nekoliko fotografija gradilišta.

Treći hangar pojavio se 2008. u sredini između dva prethodna. Lokacija je pala na čistinu pored levog krila Bele kuće. Bivši američki predsednik Barak Obama može se videti na pozadini hangara 2008. godine.

U početku novinari nisu obraćali pažnju na to, ali čim su počeli radovi na iskopavanju van nje, počeli su se pojavljivati izveštaji o tajnoj gradnji u Beloj kući. Vatfor je pokušao da pogleda ko je izvođač građevinskih radova, pokušavajući da vidi logotipe na vozilima koja su radnici koristili, sva su bila skrivena.

Bela kuća nije porekla smer gradnje, pa je čak i u knjizi „Bela kuća pod Obamom“ zapisano da je pod zemljom izgrađen „bunker sa pet spratova“. U parku Istočni Potomak, 2015. godine, hangar je konačno demontiran. Satelitska slika iz tog vremena pokazala je kako se hangar demontira, a ispod njega se već nalazi novoizgrađena zgrada.

Generalno, izgradnja sistema je trajala dugih 14 godina i završena je 2016. S obzirom na to da SAD nemaju značajnih problema sa finansiranjem odbrambenih projekata, tako ogroman period izgradnje može samo govoriti o tome koliko zaista projekat mora biti.

Takođe se čini da postoji još jedan objekat koji ima ogroman unos vode, s nejasnom svrhom. Nalazi se na tlu Pentagona.

Dubina projekata je nejasna, ali posebni objekti su na 150-200 metara dubine. Takođe, postoji vrsta „čarobnog broja“ kada je u pitanju dubina – 700 metara, što je prema raznim izveštajima prodorni efekat nuklearne municije na specijalna utvrđenja. A dubina je čak manja od projekta takozvanog zapovednog centra dubokog podzemlja iz šezdesetih, za koji je predloženo da se iskopa više od kilometra.

Čini se da postoje pokušaji da se sa interneta uklone sve informacije o projektu, pri čemu su dostupne samo neke slike, poput slike pod nazivom „Podzemni centar“.

Nejasno je da li ima nuklearno napajanje i bilo šta drugo za objekat je nejasno. Čini se da pojedinci koji objavljuju na društvenim mrežama o izgradnji imaju veze sa mornaricom, poput Ronalda Kastra i Blejka Svensona.

Zaključno, čini se da je objekat uspešno izgrađen i Clark Kyewit nastavlja svoj rad. Na primer, pobedili su na tenderu za izgradnju civilne podzemne železnice u Vašingtonu i već su pali u niz skandala u vezi sa nabavkom nekvalitetnih materijala, nekvalitetnim radom, neispunjavanjem rokova i tako dalje.

Bez obzira na to, o njemu se malo zna, osim da je verovatno masivna podzemna konstrukcija i da potencijalno ima izvor nuklearne energije.

(Pravda)

Check Also

EGIPATSKA SFINGA NIJE STARA 4,500 GODINA NEGO 75.000 GODINA?!

Misterija oko starosti egiptaske Sfinge traje i dan danas….Ova misteriozna kamena građevina-Sfinga,  još uvek privlači …