Home / IZA KULISA / NJIH PRATE NAJBIZARNIJE MISTERIOZNE PRIČE: ČULI STE ZA MASONE, OVO SU NJIHOVE NAJVEĆE TAJNE (VIDEO)

NJIH PRATE NAJBIZARNIJE MISTERIOZNE PRIČE: ČULI STE ZA MASONE, OVO SU NJIHOVE NAJVEĆE TAJNE (VIDEO)

Slobodni zidari ili masoni su jedno od najtajnovitijih društava u svetu oko koga se raspredaju mnoge priče i kontroverzne teorije.

Postoje već vekovima, ali po njihovoj verziji čak i mnogo, mnogo duže. Svoje tajne i običaje prenose sa generacije na generaciju, i to samo po sebi izazviva mnoge spekulacije. Donosimo 10 činjenica o masonima, ali ih treba uzeti sa rezervom jer nikada nisu dokazane.

1. Imali su ključnu ulogu u istraživanju svemira?

Neki kažu da je cilj masona vladavina svetom, ali neki kažu da je njihov cilj Mesec. Astronauti u Apolo misijama uključujući i Baza Oldrina su bili masoni. Njihove ritualne odore su bile na Mesecu, a Oldrin je Mesec zauzeo u ime masonske lože Teksasa.

2. Anders Brejvik je bio mason

Brejvik koji je odgovoran za masovno ubistvo u Norveškoj 2011. godine je bio član lože Svetog Olafa u Oslu. On je ekspresno isključen, ali je njegovo članstvo i dalje predmet debate.

3. Njihov simbol je na novčanici od jednog dolara

Ako ste ikada gledali novčanicu od jednog dolara morali ste da primetite Svevideće oko iznad piramide. To je masonski simbol, a natpis izspod njega je latinski i znači – „novi svetki poredak“. Iako mnogi tvrde da to nije delo masona, jer je jedini mason u komietu za dizajniranje bio Bendžamin Frenklin, i da je slučajnost prevelika je.

4. Rade na tome da kontroliši političare i fnansijere u mnogim zemljama

Povezanost masona i korupcije je često dokumentovana ali i dobro zataškivana. Pola miliona masona rade u britanskim bankama, politici i vladi. Čak kontrolišu i bolnice i univerzitete.

5. Ne vole ateiste

Nije moguće biti mason ako ste ateista. Prvi uslov je da verujete u višu silu neke vrste. Pojedinci koji su tradicionalno isključeni iz drugih organizacija jer su homoseksualci ovde su dobrodošli. Žene još ne mogu da budu članovi ali neke lože žele da to promene.

6. Opsednuti su suncem

Veruju da istok simbolizuje ponovno rođenje. Pevaju Suncu tokom njegovog puta po nebu. Masonske lože se grade okrenute istoku ili zapadu kako bi kontrolisale moć sunca.

7. Njihovi rituali uključuju omču

Rituali inicijacije iako su opisivan kao lepi, uključuju i omču. Nije jasno da li je to pretnja, poziv na ćutanje ili simbol neprekinutog konopca, ali vredi ga pomenuti.

8. Imaju tajne šifre

Ovo je jedna od najpoznatjih činjenica o masonima, ali se misli da imaju samo jednu šifru. Istina je da imaju više. Kada je čovek koji je znao glavnu šifru, ubijen oni su je zamenili i sada je zna tek njih nekoliko.

9. Imaju tajno rukovanje

Iako neki to negiraju, masoni imaju bar jedan tajni sistem rukovanja. Postoji čak i izraz koji kažu ako su u smrtnoj opasnosti, koj bi trebalo da ostale masone uputi da im pruže pomoć.

10. Neće svedočiti protiv drugog masona

Naređeno im je da ne svedoče protiv drugog masona. Priznaju da je to krivokletstvo, ali je manje zlo od izdaje.

(Kurir)

Check Also

DŽINOVSKA ZMIJA DUGAČKA 15 METARA PRONAĐENA U SRCU AFRIKE (VIDEO)

Autor slavnog snimka iz 1959. je belgijski pukovnik Remi Van Lierde, koji je gigantsku zmiju …