Home / IZA KULISA / NOVA KNJIGA OTKRIVA KAKO JE MOSAD KORISTIO DŽEFRI EPSTAJNA ZA UCENJIVANJE POLITIČARA

NOVA KNJIGA OTKRIVA KAKO JE MOSAD KORISTIO DŽEFRI EPSTAJNA ZA UCENJIVANJE POLITIČARA

Mnogo je misterija oko života i smrti Džefri Epstajna, ali ovo je sigurno prvi put da je na scenu stupila izraelska špijunska agencija.

Nedavno preminuli osuđeni pedofil Džefri Epstajn i njegova bivša devojka Gilejn Maksvel bili su na Mosadovoj platnoj listi, tvrdi se u novoj knjizi.

Knjiga Epstein: Dead Men Tell No Tales (koja će uskoro izaći na tržište) je istraživački rad novinara Dilana Hauarda i Melise Kronin i romanopisca Džejmsa Robertsona.

Prema knjizi, Epstajn se povezao sa Mosadom preko Roberta Maksvela, britanskog medijskog tajkuna istočnoevropskog jevrejskog porekla i oca Gilejn Maksvel.

Maksvel je umro na moru, u novembru 1991. godine, u 68 godini; teorije o njegovoj smrti kreću se od nesreće do atentata. Ubrzo nakon toga otkriveno je da je Maksvel pljačkao penzijske fondove svojih zaposlenih da bi podigao svoju problematičnu, globalnu, izdavačku imperiju.

Ari Ben-Menaše, bivši trgovac oružjem, koji je od 1977. do 1987. bio na visokom položaju u Izraelskoj Direkciji za vojnu obaveštajnu službu, ranije je tvrdio da su Robert Maksvel i on radili na isporuci oružja u Iran 1980-ih – koja je postala poznata kao afera Iran-Kontra.

Kao dodatni dokaz Maksvelove umešanosti u Mosad, Ben-Menaše je rekao da je medijski tajkun izraelske vlasti obaveštavao o tehničaru koji je želeo da otkrije svoje znanje o izraelskom nuklearnom programu njegovom listu.

On je kasnije otet u Italiji uz pomoć tajnog agenta i prevezen u Izrael, gde je u suđenju iza zatvorenih vrata osuđen na 18 godina zatvora zbog izdaje.

Prema tvrdnjama u knjizi Dead Men Tell No Tales, izraelski „superšpijun“ Rafi Eitan – Mosadov agent zadužen za otmicu Adolfa Ajhmana – takođe je potvrdio Maksvelovu povezanost sa Mosadom.

Ari Ben-Menaše citiran je u knjizi: “[Gislejn] Maksvel nam je predstavila Epstajna i on je hteo da ga prihvatimo kao deo naše grupe”.

Iako je rasprostranjeno mišljenje da su se Gislejn Maksvel i Džefri Epstajn upoznali početkom devedesetih, kada se ona preselila u Njujork nakon smrti svog oca, Ben-Menaše tvrdi da su počeli da se viđaju krajem 1980-ih.

“Epstajn se družio sa Robertom Maksvelom, gde je uglavnom bila i njegova ćerka i tako su se upoznali”, rekao je on i dodao da je naređenje za uključivanje Epstajna u posao sa oružjem stiglo od izraelskih obaveštajnih agenata.

“Kasnije se Gislejn uključila u izraelsku obaveštajnu službu zajedno s njim. Ali ne u posao u vezi sa oružjem”.

“Nisu bili baš kompetentni da učine mnogo”, rekao je za Maksvela i Epstajna. “I tako su našli posao za sebe – ucenjivanje američkih i drugih političkih ličnosti”.

“Gospodin Epstajn je bio običan idiot koji je nudio devojke političarima u Sjedinjenim Državama. Vidite, spavati sa devojkama nije zločin. To bi moglo biti neprijatno, ali to nije zločin. Ali spavati sa četrnaestogodišnjom devojčicom jeste zločin. A on ih je pritom i slikao kako bi kasnije ucenjivao političare”.

Gislejn Maksvel nije viđena u javnosti već tri godine, a FBI navodno istražuje njenu ulogu u Epstajnovim zločinima. Nekoliko njegovih navodnih žrtava optužilo ju je za pronalaženje mladih devojaka za osramoćenog finansijera.

Drugi bivši Epstajnov prijatelj koji se suočio sa pojačanom kontrolom je britanski princ Endru.

Najmanje  jedna žena je tvrdila da su je Epstajn i Maksvel odvodili da spava sa princem kad je bila tinejdžerka.

Princ Endru je žestoko odbacio teške optužbe, ali je bio prisiljen da odstupi sa javnih dužnosti ove jeseni zbog kontroverzi.

Webtribune.rs

Check Also

„NAJVEĆA CIVILIZACIJA ANTIKE NIJE BILA NI GRČKA NI RIMSKA, A CENTAR RIMSKOG CARSTVA NIJE BIO U RIMU, NEGO U SREMSKOJ MITROVICI!“

Završno predavanje u serijalu od čak 30 predavanja. Ono što nas u školama uče o …