Home / IZA KULISA / PAKLENI PLAN MILA ĐUKANOVIĆA: Evo kako planira da reši srpsko pitanje (VIDEO)

PAKLENI PLAN MILA ĐUKANOVIĆA: Evo kako planira da reši srpsko pitanje (VIDEO)

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, bio je doktor istorijskih nauka i viši naučni saradnik u Institutu za noviju istoriju Srbije, dr Aleksandar Raković. Raković je jedan od ljudi iz Srbije kojima je režim Mila Đukanovića zabranio ulazak u Crnu Goru.

Tema emisije je bila srpsko nacionalno pitanje u 21 veku.

Raković je rekao da je Milo Đukanović krenuo putem crnogorskog ustaše Sekule Drljevića i da je prešao tačku bez povratka. Prema Rakovićevom mišljenju priznanje Kosova, slanje crnogorske vojske da učestvuje u NATO okupaciji južne srpske pokrajine i odlazak Milovog oficira na proslavu zločinačke akcije “Oluja” nisu najgore što očekuje od aktuelnog režima u Podgorici.

– Mogao bi da očekujem i da će doći gori dani za Srbe u Crnoj Gori. Mislim da će Milov režim po hrvatskom scenariju pokušati da reši srpsko pitanje. To znači da će deo pokušati da prevede u crnogorski identitet, a da će deo pokušati da raseli milom ili silom. Oni koji ne budu hteli da prihvate novocrnogorski identitet praktično će se i sami iseliti u Srbiji, mi već imamo takve slučajteve – rekao je Raković.

On je objasnio da će vlast u Crnoj Gori pokušati da oduzme imovinu SPC i da će prvi na meti biti Cetinjski manastir. Raković je objasnio da većina pravoslavaca u Crnoj Gori se i dalje venčava u SPC i sveštenici SPC održavaju opela na sahranima, pa čak i zakletim separatistima i da to jako smeta Milu Đukanoviću.

– Situacija nije zatvorena uopšte, Srbi tamo i dalje imaju šansu – rekao je Raković i dodaje da je moguće da se Crna Gora oslobodi od identitetske okupacije režima Mila Đukanovića.

Check Also

HRVATSKI ISTORIČAR: ZAŠTO OTKRIĆE DA SU SRBI NAJSTARIJI NAROD, IZAZIVA BES I MRŽNJU KOD DRUGOSRBIJANACA (VIDEO)

DREVNI TRAGOVI – nova emisija na RAS televiziji u kojoj će vas Goran Šarić voditi …