Home / IZA KULISA / PAKLENI PLAN MILA ĐUKANOVIĆA: Evo kako planira da reši srpsko pitanje (VIDEO)

PAKLENI PLAN MILA ĐUKANOVIĆA: Evo kako planira da reši srpsko pitanje (VIDEO)

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, bio je doktor istorijskih nauka i viši naučni saradnik u Institutu za noviju istoriju Srbije, dr Aleksandar Raković. Raković je jedan od ljudi iz Srbije kojima je režim Mila Đukanovića zabranio ulazak u Crnu Goru.

Tema emisije je bila srpsko nacionalno pitanje u 21 veku.

Raković je rekao da je Milo Đukanović krenuo putem crnogorskog ustaše Sekule Drljevića i da je prešao tačku bez povratka. Prema Rakovićevom mišljenju priznanje Kosova, slanje crnogorske vojske da učestvuje u NATO okupaciji južne srpske pokrajine i odlazak Milovog oficira na proslavu zločinačke akcije “Oluja” nisu najgore što očekuje od aktuelnog režima u Podgorici.

– Mogao bi da očekujem i da će doći gori dani za Srbe u Crnoj Gori. Mislim da će Milov režim po hrvatskom scenariju pokušati da reši srpsko pitanje. To znači da će deo pokušati da prevede u crnogorski identitet, a da će deo pokušati da raseli milom ili silom. Oni koji ne budu hteli da prihvate novocrnogorski identitet praktično će se i sami iseliti u Srbiji, mi već imamo takve slučajteve – rekao je Raković.

On je objasnio da će vlast u Crnoj Gori pokušati da oduzme imovinu SPC i da će prvi na meti biti Cetinjski manastir. Raković je objasnio da većina pravoslavaca u Crnoj Gori se i dalje venčava u SPC i sveštenici SPC održavaju opela na sahranima, pa čak i zakletim separatistima i da to jako smeta Milu Đukanoviću.

– Situacija nije zatvorena uopšte, Srbi tamo i dalje imaju šansu – rekao je Raković i dodaje da je moguće da se Crna Gora oslobodi od identitetske okupacije režima Mila Đukanovića.

Check Also

EGIPATSKA SFINGA NIJE STARA 4,500 GODINA NEGO 75.000 GODINA?!

Misterija oko starosti egiptaske Sfinge traje i dan danas….Ova misteriozna kamena građevina-Sfinga,  još uvek privlači …