Home / IZA KULISA / PRESUDA JUKOSU JE POKAZALA DA RUSIJA I ZAPAD NIKAD NEĆE BITI PRIJATELJI

PRESUDA JUKOSU JE POKAZALA DA RUSIJA I ZAPAD NIKAD NEĆE BITI PRIJATELJI

Odluka Internacionalnog arbitrarnog suda u Holandiji je čisto politička i ne postoji način da se Rusija prisili da isplati 50 milijardi dolara.

Internacionalni arbitrarni sud je upravo priveo kraju 10 godina dugačku borbu protiv ruskih akcionara u nefunkcionalnoj naftnoj kompaniji Jukos.

Erik Kraus, menadžer energetskih resursa ove kompanije, kaže da je tajming ove priče prilično sumnjiv.

Dokazano je da je gospodin Hodorkovski kriv, ne samo od strane ruskog suda, već i od strane Evropskog suda za ljudskih prava. Postavlja se pitanje da li će Rusija ipak platiti 50 milijardi dolara ovim iznuđivačima.

Navodeći da ova presuda, pre svega, nije bila legalno vezujuća, Kraus kaže da Rusija nikada neće isplatiti ovu sumu. Slični pokušaji da se primene presude prema Argentini su takođe propali.

Nakon 17 godina pokušavanja da se izgrade ekonomske relacije između Rusije i Zapada, konačno je jasno da to neće biti moguće i da Rusiji trenutno ostaje samo opcija da se okrene Istoku.

Kraus je uporedio Vašington sa psom čiji je rep Evropa koja samo daje znak, dok Vašington stvara probleme sa Rusijom zbog nezadovoljstva što je Rusija samostalna država sa svojim potrebama i uspeva u tome.

Da se zaključiti da je odluka o presudi čisto politička i da Zapad samo stvara iluziju o fer-pleju izazivajući Rusiju, dok je gotovo izvesno da Rusija neće pristati da isplati toliku sumu novca običnim političkim prevarantima.

(Web-tribune.com)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …