Home / IZA KULISA / „PROCUREO“ ŠOKANTAN SNIMAK KOJI POKAZUJE NIZ NEMAČKIH SS SIMBOLA KOJE NOSE TRUPE NATO-A: NATO ŠTAB IZGRAĐEN U OBLIKU NACISTIČKIH OBELEŽJA! (VIDEO)

„PROCUREO“ ŠOKANTAN SNIMAK KOJI POKAZUJE NIZ NEMAČKIH SS SIMBOLA KOJE NOSE TRUPE NATO-A: NATO ŠTAB IZGRAĐEN U OBLIKU NACISTIČKIH OBELEŽJA! (VIDEO)

NATO- nemci- esesovci- baze
Ono što bi moglo da se smatra lošim dizajnom ipak zabrinjava u svetlu velikog nagomilavanja vojnika i tehnike NATO-a duž ruske granice koju predvode nemačke trupe.

Severnoatlantski pakt izazvao je komešanje javnosti prethodnih nedelja najavom svog novoizgrađenog štaba: „Za vas i buduće generacije“. Izgled zgrade sablasno podseća na nacističke SS zig rune.

Nacistički dizajn usledio je nakon masovnih vojnih vežbi „Anakonda“. Vežbe u kojima je učestvovalo više od 30.000 vojnika održane su u Poljskoj na 75. godišnjicu napada Nemačke na Sovjetski Savez.

Ta provokacija je najveće nagomilavanje stranih trupa u Poljskoj od Drugog svetskog rata i to je prvi put da su nemački vojnici razmešteni u nekoj državi Istočne Evrope od pada nacističkog režima.

I dok bivši nemački kancelar Gerhard Šreder nagomilavanje trupa na godišnjicu nacističkog napada naziva „ozbiljnom greškom“, najnovija Alijansina upotreba slike inspirisane Hitlerom uglavnom je dovela do ismevanja od strane korisnika društvenih mreža koji se pitaju da li je to čista slučajnost ili ipak postoji neka povezanost.

To nije prvi put da je koalicija predvođena SAD umrljana nacizmom, namerno ili nenamerno. Šokantni video-snimak koji je ranije postavljen na Jutjub navodno pokazuje niz nemačkih SS simbola koje nose trupe NATO-a.

Takođe postoji i istorija nacističke inkluzije u vođstvo NATO-a uprkos naporima službe za odnose sa javnošću da te grupe predstavi kao dijametralno suprotne.

Naime, Hitlerov načelnik generalštaba Adolf Hojzinger takođe je bio predsedavajući vojnog komiteta NATO-a od 1961. do 1964. godine.

Pogledajte video:


(Sputnjik)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …