Home / IZA KULISA / PROGOVORIO BIVŠI MINISTAR POLICIJE I JEDAN OD LIDERA DOS-A, I OTKRIO ŠOKANTNE PODATKE: OVAJ POLITIČAR JE UČESTVOVAO U NAMEŠTANJU UBISTVA POLICIJSKOG GENERALA BUHE..

PROGOVORIO BIVŠI MINISTAR POLICIJE I JEDAN OD LIDERA DOS-A, I OTKRIO ŠOKANTNE PODATKE: OVAJ POLITIČAR JE UČESTVOVAO U NAMEŠTANJU UBISTVA POLICIJSKOG GENERALA BUHE..

Čedomir Jovanović, lider LDP, učestvovao je u nameštanju ubistva policijskog generala Boška Buhe Makinoj grupi, a cilj je bio da se zaštite Milorad Ulemek Legija i „zemunski klan“, odnosno Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, koji su i ubili Buhu!
dos

Ovo je rekao Milorad Ulemek Legija kao svedok na suđenju Makinoj grupi, a istu tezu, doduše u malo uvijenijoj formi, izneo je u svojoj novoj knjizi „Moja borba s mafijom“, koja bi uskoro trebalo da izađe, Dušan Mihajlović, bivši ministar policije!
Legija ga raskrinkao

Ulemek je na sudu kazao da je lično tukao Dragana Ilića Limara, člana Makine grupe, i da je bio prisutan i Čedomir Jovanović, ne bi li mu iznudio iskaz da je Maka naredio ubistvo generala. To znači da je Jovanović znao ko je izvršio ubistvo i kome ga pakuju i da je, time što nije obavestio nadležne, učestvovao u tom zločinu. To tvrdi i lider SRS Vojislav Šešelj, koji je o hapšenju Makine grupe i učešću „zemunaca“ već govorio.

U intervjuu za nedeljnik Ekspres Ulemek je rekao:

– Ko je smestio Makinoj grupi za ubistvo Buhe? Čeda.

Upravo ove navode bivšeg komandanata JSO, osuđenog u procesu za ubistvo premijera Đinđića, potvrdio je i Mihajlović, isti onaj koji je svojevremeno, u vreme svog ministrovanja, za ubistvo policijskog generala optužio Makinu grupu. Mihajlović sada tvrdi da su iza svega stajali „zemunci“, jer su čuli da je Maka od crnogorskog biznismena dobio 300.000 tadašnjih maraka da ih „smakne“. Dok su oni s jedne strane pleli mrežu da napakuju Maki Buhino ubistvo, i tako ga „skinu s vrata“, Jovanović je uveravao ministra da crnogorska mafija planira sve da ih ubije – od Đinđića, preko njega lično, do Legije, Duće…

jovanovic-mihajlovic

– Danas više nisam siguran u tačnost podataka koje sam saopštio. Ne zbog toga što je oborena prvostepena presuda, niti zato što sumnjam u svoje saradnike Milića i Obradovića. Moja sumnja je rezultat saznanja o moći i uticaju koji su tada imali Legija i „zemunci“, sve sa svojim Bracanovićem, Pažinom i ostalim na njihovom platnom spisku. Sumnju mi potkrepljuje i informacija koju sam čuo pre nekoliko dana od dobro informisanog lica – piše Mihajlović u svojoj novoj knjizi i dodaje:

– Ona glasi – poznati crnogorski biznismen angažuje Maku da za 300.000 maraka likvidira Legiju. Ovaj to saznaje i sa Šiptarom pravi plan. Kalinić ubija generala Buhu, a Šiptar potura policiji zaštićenog svedoka i informaciju da je to uradila Makina grupa. Ostalo se zna. Sećam se da sam u to vreme od Čede Jovanovića dobio informaciju da crnogorska mafija planira likvidaciju Đinđića, njega, mene, Legije i Duće, ne znam koga sve još…

Tako poređano, ispada da su „zemunci“ nameštanjem ubistva Makinoj grupi spasli ne samo svoje glave već i pola Vlade, uključujući i premijerovu, kad je već crnogorska mafija preko Make htela da ih ubije.

Jovanović se ućutao

Samo nekoliko meseci posle ovog filmskog zapleta, pripadnici JSO, uz podršku vođa „zemunskog klana“, ubili su premijera Zorana Đinđića.

jovanovic-mihailovic

Da je Čedomir Jovanović, kad se ovako postave stvari, bio umešan u prikrivanje ubistva Buhe, tvrdi i Vojislav Šešelj, lider SRS.

– Jeste, što se Čede tiče, to tako ispada, da je bio umešan – kazao je lider SRS.

Jovanović nije odgovarao na pozive i poruke novinara.

Kako je ubijen Boško Buha

Željko Maksimović Maka, okrivljen za ubistvo policijskog generala Boška Buhe, nedostupan je srpskom pravosuđu od juna 2002. Sudsko veće je izreklo oslobađajuću presudu jer nema uverljivih dokaza da su ubili Buhu, a Vrhovni sud je ukinuo tu presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje.

Ono do danas nije počelo.General-major Boško Buha, pomoćnik načelnika Resora javne bezbednosti, ubijen je 10. juna 2002. na parkingu ispred hotela „Jugoslavija“.

Prema jednoj od verzija pozadine ubistva koje su se pojavljivale u medijima, Buha je jedan od sastavljača Bele knjige MUP Srbije o organizovanom kriminalu, o čemu je počeo javno da iznosi podatke.

(Kurir)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …