Home / IZA KULISA / PROROČANSTVO ĐINĐIĆA KOJE JE ZAPALILO SRBIJU! Zoran je PREDVIDEO kada će Srbi i Albanci živeti ZAJEDNO na Kosovu

PROROČANSTVO ĐINĐIĆA KOJE JE ZAPALILO SRBIJU! Zoran je PREDVIDEO kada će Srbi i Albanci živeti ZAJEDNO na Kosovu

djindjic

Ove reči ubijenog srpskog premijera dugo su bile zabranjene u Srbiji, a evo šta je Zoran Đinđić rekao kada će Srbi i Albanci na Kosovu živeti mirno i zajedno.

Srbi su skloni podelama, one najbolje uspevaju na ovom tlu Balkana, te se tako dele na partizane i četnike, Zvezdu i Partizan, komuniste i monarhiste, ali i na Đinđićevce i Miloševićevce.

Koliko je jak rivalitet bio između Slobodana Miloševića, lidera SPS i prvog čoveka Demokratske stranke Zorana Đinđića, najbolje se može videti u rečima prvog demokratskog premijera Srbije koje je rekao Slavoju Žižeku, najpoznatijem slovenskom intelektualacu i jednom od globalno najznačajnijih mislilaca našeg vremena.

Ipak u njemu je tadašnji lider DS-a izrekao i jedno proročanstvo – KADA ĆE SRBI I ALBANCI ŽIVETI ZAJEDNO I U MIRU NA KOSOVU!

Prenosimo vam deo razgovora Đinđića i Žižeka za koji malo ko u Srbiji zna, jer su prema rečima mnogih demokratskih političara ove reči bile zabranjene u Srbiji zbog “vređanja Miloševića i njegovog režima”.

Na pitanje Žižeka da li veruje da će Srbi i Albanci moći živeti zajedno u miru i kada? Đinđić odgovara: „Ne, to će trajati puno, puno duže. Kao prvo, biće teško garantovati i minimalni okvir za svakodnevni zajednički život.

Sigurno je da će narodi ove regije moći izaći jedni s drugima na kraj ako imaju zajednički cilj. A to može biti samo približavanje Evropi.

Mislim, u balkanskim zemljama moramo se ponašati kao u fudbalskoj reprezentaciji. Na kraju, ni u velikim timovima igrači se ne vole, ponekad se čak i mrze, ali igraju zajedno i pokušavaju zajedno pobediti.

Ako prepoznamo da svoje ciljeve možemo postići samo preko međusobne saradnje u regionu, a onda ćemo se u budućnosti moći ophoditi jedni s drugima miroljubivo čak i iz čistog egoizma.“

(Telegraf.rs)

Check Also

NEOBORIV DOKAZ: KINA OBJAVILA SNIMAK VANZEMALJSKE BAZE NA MESECU (VIDEO)

Dr Majkl Sala je ukazao na to da na Mesecu postoji Vojno industrijski vanzemaljski kompleks …