Home / IZA KULISA / PUTINOVO TAJNO ORUŽJE U SAJBER RATU SA AMERIKANCIMA: RUSI NAPRAVILI TELEFON KOJI NIKO NE MOŽE DA ŠPIJUNIRA (VIDEO)

PUTINOVO TAJNO ORUŽJE U SAJBER RATU SA AMERIKANCIMA: RUSI NAPRAVILI TELEFON KOJI NIKO NE MOŽE DA ŠPIJUNIRA (VIDEO)

mobilni

Ruska kompanija InfoWatch Group, koja se bavi sajber bezbednošću, predstavila je svoj smartfon koji sprečava razne aplikacije da prikupljaju podatke o korisniku. Uređaj je nazvan Taiga.

Taiga sprečava aplikacije, naročito one koje se odnose na poslovnu komunikaciju, dokumente i fotografije, da prate aktivnosti korisnika, a takođe ih sprečava da prikupljaju opšte informacije.

To znači da aplikacije poznate po prikupljanju podataka, kakav je Gmail, koji skenira tekstove elektronske pošte, mogu da se koriste na ovom telefonu, s tim što neće biti u mogućnosti da sakupljaju podatke, niti da šalju podatke o korišćenju telefona i ostalih aplikacija.

Iako Taiga korist Android, on je nešto izmenjen u odnosu na standardnu verziju kako bi mogao da radi u tandemu sa InfoWatch-ovim firmverom.

Prvih 50.000 telefona već je dostavljeno zaposlenima u kompanijama čiji suvlasnik je država, iako telefon još nije pušten u slobodnu prodaju.

Taiga predstavlja poslednji primer narastajućeg tehnološkog sukoba, koji neki nazivaju i tehnološkim hladnim ratom, između SAD i Rusije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Check Also

JEZIVO OTKRIĆE Prof. DIMITRIJEVIĆA: PROROČANSTVO SVETIH OTACA SE ISPUNJAVA- EUFRAT JE PRESUŠIO: EVO ŠTA TO ZNAČI! (VIDEO)

Gost u emisiji „Politikon“ na tv Helmkast autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je pravoslavni …