Home / IZA KULISA / RUS KOJI JE PREDVIDEO TERORISTIČKI AKT 11. SEPTEMBRA 2001-ve, PONOVO PREDVIĐA NAPAD (VIDEO)

RUS KOJI JE PREDVIDEO TERORISTIČKI AKT 11. SEPTEMBRA 2001-ve, PONOVO PREDVIĐA NAPAD (VIDEO)

kule-bliznakinje1
Moskovski ekonomista Mihail Hazin izjavio je da je teroristički akt od 11. septembra 2001. godine veoma išao na ruku američkim vlastima.

U emisiji „Teorija zavere“, koja se emituje na telekanalu Ministarstva odbrane RF „Zvezda“, Hazin podsetio da je on unapred prognozirao mogućnost terorističkog napada u Sjedinjenim Državama pre napada na njujorške kule-bliznakinje i Pentagon.

Pritom je naglasio da se oslanjao isključivo na ekonomske podatke:

„Desetog septembra 2001. godine sam napisao u listu „Ekspert“ da podozrevam da Sjedinjene Države mogu same protiv sebe organizovati veliki teroristički akt.

Sa čime sam to povezivao? Stvar je u tome što su u leto 2001. godine ekonomski pokazatelji SAD bili veoma loši“.

„Imali su krajnje neprijatnu situaciju. Na berzama su imali ogroman mehur. Neko je na tome zgrnuo novac, a trebalo je da odgovornost padne na Džordža Buša. Zato su američke vlasti bile veoma zainteresovane da se dogodi nešto veliko spoljnje što bi moglo da se predstavi kao uzrok urušavanja tržišta“.

Kao što se vidi: Hazin ne tvrdi direktno da je Bušova administracija stajala iza 11. 09. 2001-ve, ali navodi na takvo zaključivanje.

U skladu sa starim pravilom kriminalista: ako motiv zločina nije odmah jasan – tržite u pozadini ženu ili novac…

U svakom slučaju, iza te najveće terorističke akcije u istorije – sa 19 terorista i oteta četiri putnička aviona – zaista je moglo stajati stanje na američkim berzama, odnosno – u državnim finansijama SAD…

Hazin – nimalo slučajno – ukazuje: da je dug Sjedinjenih Država drugim zemljama dostigao 20 biliona dolara, a da je bezmalo toliki i dug zemalja članica Evropske unije.

A u američkoj štampi se već pojavljuju panični tekstovi u kojima se aludira da bi moćni teroristički akt na teritoriji Sjedinjenih Država ili Evrope mogao da posluži kao povod za otpisivanje zapadnih dugova…

Pogledajte video:

(Fakti)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …