Home / IZA KULISA / RUSKI BORBENI AVION ŠESTE GENERACIJE STIŽU SA “VANZEMALJSKOM TEHNOLOGIJOM”

RUSKI BORBENI AVION ŠESTE GENERACIJE STIŽU SA “VANZEMALJSKOM TEHNOLOGIJOM”

avion- laser- rat

Rusija planira da upotrebi lasere da uništi uređaje za navođenje na ispaljenim neprijateljskim raketama.

“Ruski borbeni avioni šeste generacije će biti opremljeni laserima sposobnim da fizički zapale neprijateljske raketne uređaje za navođenje, izjavio je u četvrtak za Tass savetnik prvog zamenika generalnog direktora Grupe radio-elektronskih tehnologija (KRET) Vladimir Mikejev.

Praktično, Rusi za neprijatelje postaju “vanzemaljci” jer njihovi neprijatelji nemaju ni avione pete generacije koji funkcionišu bez greške.

“Mi već imamo laserske zaštitne sisteme koji su instalirani na avionima i helikopterima, a sada govorimo o razvoju u oblasti unapređenih lasera koji će moći fizički da unište uređaje za navođenje na napadačkim raketama,“ rekao je savetnik.

“Ugrubo rečeno, moći ćemo da zapalimo “oči“ raketa koje “gledaju u nas.“ Naravno, takvi sistemi će biti instalirani i na avionima šeste generacije,“ dodao je on.“

Prema rečima Mikejeva, ruski borbeni avioni šeste generacije će se koristiti za navođenje rojeva dronova u borbi:

“Borbeni avioni šeste generacije će sprovesti “formacijske“ letove gde će jedan ili dva aviona sa posadom leteti među 20-30 dronova koji će biti sposobni da nose bilo koje oružje, rekao je Mikejev.

“Jedan dron u formacijskom letu će nositi mikrotalasno oružje, uključujući i vođenu elektronsku municiju, dok će drugi dron nositi sredstva za radio-elektronsko potiskivanje i uništavanje, a treća bespilotna letelica će biti naoružana setom standardnog oružja. Svaki specifičan zadatak će se rešavati drugačijim naoružanjem,“ rekao je on.“

Webtribune.rs

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …