Home / IZA KULISA / RUSKI NAUČNICI U ŠOKU- ČOVEČANSTVO SEDI NA DŽINOVSKIM NUKLEARNIM BOMBAMA: NIKADA NISMO VIDELI TOLIKU KOLIČINU ENERGIJE SPREMNU DA…

RUSKI NAUČNICI U ŠOKU- ČOVEČANSTVO SEDI NA DŽINOVSKIM NUKLEARNIM BOMBAMA: NIKADA NISMO VIDELI TOLIKU KOLIČINU ENERGIJE SPREMNU DA…

PUBLISHED by catsmob.com

Dok korporacije Novog svetskog poretka plaćaju milijarde dolara medijima i političarima da zataškaju otkriće naučnika, šef ruskog tima istraživača izveštava o oblacima metana bez premca, koji su 20 puta jači od ugljen-dioksida, a koji izlaze u vidu mehurova na površinu Arktičkog okeana.

Naučnici su nabasali na ovo otkriće istražujući region.

„Količina oslobađanja metana zapanjila je ruski istraživački tim koji je ispitivao morsko dno pojasa oko istočnog Sibira na severu Rusije skoro 20 godina“, izveštava Independent.

Independent je sproveo intervju sa Igorom Semiletovom iz Međunarodnog arktičkog istraživačkog centra na Univerzitetu Ferbenks, Aljaska, koji je vodio osmo zajedničko krstarenje SAD i Rusije istočnosibirskim arktičkim morima.

Semiletov je rekao da nikada nije video toliku količinu metana koja se oslobađa sa dna Arktičkog mora.

„Ranije smo pronašli strukture u vidu baklji koje su imale oko desetak metara u prečniku. Ovo je prvi put da smo pronašli moćne, cureće strukture sa više od 1.000 metara u prečniku. To je neverovatno“, rekao je dr Semiletov.

„Ponajviše sam bio impresioniran srazmerom i gustinom oblaka. Nad relativno malom oblašću pronašli smo ih oko stotinu, ali na široj oblasti bi trebalo da ih je na hiljade“, rekao je on.

Naučnici procenjuju da se ispod arktičkog permafrosta nalaze milioni tona metana.

Najveći strah predstavlja činjenica da bi taj metan, pošto globalne temperature rastu iz godine u godinu i pošto se led na Sibiru topi, mogao iznenada da se oslobodi u atmosferu, dovodeći do klimatskih promena.

Nekoliko takvih džinovskih eksplozija bi imale dejstvo stotina atomskih bombi koje bi blokirale atmosferu. Čovečanstvo to ne bi moglo da podnese. To bi bio početak kraja.

Prosto rečeno, čovečanstvo bukvalno sedi na džinovskim nuklearnim bombama, pitanje je kada će se aktivirati, i potpunoje nevažno gde će se aktivirati, opasnost je globalna.

Tim dr Semiletova je 2015. godine objavio studiju u kojoj se procenjuje da emisije metana u ovom regionu iznose oko 8 miliona tona godišnje, ali poslednja ekspedicija ukazuje na to da je procena veoma blizu stvarnoj srazmeri fenomena.

(Pravda.rs)

Check Also

ZLATNA TAJNA TITOVOG SEFA: NAJVREDNIJE STVARI SU NESTALE- OTIMAČINA I DANAŠNJI VLADARI SRBIJE..

Komisija je 2013. godine popisala, između ostalog, oko 30 kilograma zlata, kao i poluge od …