Home / IZA KULISA / ŠEŠELJ PONOVO ŠOKIRAO JAVNOST U SRBIJI: OTKRIO DETALJE O ARKANU KOJE JE MALO KO ZNAO!

ŠEŠELJ PONOVO ŠOKIRAO JAVNOST U SRBIJI: OTKRIO DETALJE O ARKANU KOJE JE MALO KO ZNAO!

seselj

Dokument otkrio da je komandant SDG radio za crnogorsku tajnu službu, koja je bila protiv Miloševića, što je u Hagu pomoglo bivšim šefovima srpskog ogranka DB.

Dosije Državne bezbednosti (DB) o bivšem komandantu Srpske dobrovoljačke garde Željku Ražnatoviću Arkanu, koji je Kurir nedavno ekskluzivno objavio, doprineo je tome da Haški tribunal oslobodi Jovicu Stanišića, bivšeg šefa Službe državne bezbednosti, i njegovog pomoćnika Franka Simatovića Frenkija, koji su bili optuženi za zločine nad nesrpskim civilima u Hrvatskoj i BiH 1991-1995.

To za naš list tvrdi lider SRS Vojislav Šešelj, koji kaže da je Hag nameravao da Arkana upotrebi kao „otežavajuću okolnost“ za mnoge istaknute političare i vojne komandante iz devedesetih, ali ga je dosije DB iz 1991. raskrinkao i pokazao da je radio za crnogorsku tajnu službu, koja je bila protiv Miloševića, a ne za srpsku, kojom su tek kasnije rukovodili Stanišić i Simatović.

Upravo ta činjenica iz Arkanovog dosijea njima je pomogla na sudu.

– Haško tužilaštvo je dobilo od Udbe na raspolaganje kompletne dosijee, pa su onda te dokumente, po pravilu 68, i nama dostavljali kao potencijalni oslobađajući materijal.

Jedan od dokumenata je pokazivao da je Arkan radio za crnogorsku službu DB krajem osamdesetih i da je po zadatku najprovokativnije i najekstremnije parole uzvikivao na skupovima podrške Miloševiću da bi se to iskoristilo u unutarpartijskim obračunima.

Dakle, taj dokument iz kog se vidi da je Arkan radio za crnogorsku Udbu, koja je bila protiv Miloševića, te još neki dokumenti, kao i moje svedočenje, pomogli su na sudu Stanišiću i Simatoviću – kaže Šešelj.

On dodaje da je imao priliku da raskrinka Arkanovu ulogu i da iznese dokaze da on nikada nikakve veze nije imao s Miloševićem.

– Zamisao je bila da Arkan u procesu protiv Miloševića, Karadžića, Mladića, Stanišića, mene i drugih bude najteža moguća otežavajuća okolnost.

On je s Haškim tribunalom bio stupio u pregovore da lažno svedoči protiv nas, a zauzvrat su mu nudili da mu smanje kaznu, dok je on tražio da ga uopšte krivično ne gone. Ne znam posle dokle su u tome stigli – otkriva lider SRS.

ŠTA JE OTKRIO DOSIJE DB O ARKANU?

– Kao maloletnik bio u vaspitnom domu
– Sa 15 godina silovao devojku, imao i dva pokušaja silovanja
– Vodio se kao „obijač, provalnik, razbojnik, silovatelj“
– Radio za crnogorski DB
– Imao zadatak da kompromituje Miloševića na raznim mitinzima

– Na jednom od mitinga hapšen s Miloševićevom slikom i pištoljem
– Bavio se pljačkama širom Evrope
– Poznat i po nadimcima Bombona i Hibrid

PONOVO PRED SUDOM!

Stanišić i Simatović su 2013. godine oslobođeni svih optužbi, ali je Žalbeno veće Tribunala tu odluku ukinulo i naložilo da im se suđenje ponovi.

Novo suđenje je počelo u junu ove godine, kada je tužilaštvo u Hagu predstavilo svoju optužnicu, i to istu po kojoj im je suđeno i prvi put kad su bili oslobođeni.

(Kurir)

Check Also

DR RAČIĆ ZATRESAO SRBIJU: VUČIĆ NE NOSI MASKU ZATO ŠTO ZNA ISTINU (VIDEO)

Gost Slavija info tv bio je akademik RAS akademije dr Alek Račić. U emisiji Intervju …