Home / IZA KULISA / SNEŽNO SEDLO, PACIFIČKO OSTRVO I RUSKI „HAARP“ Pet TAJNIH mesta koja NEĆETE NAĆI na Gugl mapi (VIDEO)

SNEŽNO SEDLO, PACIFIČKO OSTRVO I RUSKI „HAARP“ Pet TAJNIH mesta koja NEĆETE NAĆI na Gugl mapi (VIDEO)

Teslin-generator- rusija

Aplikacija za mapiranje „Gugl maps“ pokriva skoro ceo svet. Skoro – jer u ovom moćnom programu neka mesta jednostavno nije moguće videti. Neka od njih se na „Gugl mapama“ pokazuju zamućena, a ponekad i kompletno cenzurisana. Ovo je pet najpoznatijih.

1. Snežno sedlo u Nepalu

Naziva se još i Kanktega, a jedan je od većih vrhova Himalaja u državi Nepal s punih 6.782 metara nadmorske visine. Ono što je neobično je da se na „Gugl mapama“ zacrnjuje bez ikakvog očiglednog ili logičnog razloga.

Na Snežno sedlo ljudska noga je navodno prvi put stupila 1964, ali postoje glasine da su na njen vrh došli i nacisti tokom Drugog svetskog rata, kada su tamo navodno otvorili bazu i vršili razna testiranja. Najluđa teorija je da se ovo mesto zacrnjuje na „Gugl mapama“ da bi se sakrio tajni ulaz u planinu.

2. Slomljena strela na Grenlandu

Na vrhuncu Hladnog rata, američka avijacija vodila je strogo poverljivu akciju nazvanu „Chrome Dome“ u kojoj je bombarder „B52“ leteo sa zapanjujućim arsenalom nukleranog oružja. Operacija je otkazana kad je bombarder pao 1968. dok je uzletao iz aerodroma Tul na Grenlandu, a velik broj ljuda je uveren kako je područje „slomljene strele“ pikselizovano naspram svoje okoline zbog toga.

Eksplozija je navodno razdvojila led na moru, zbog čega je celo područje kontaminirano radioaktivnim plutonijumom. Veliki deo nukleranog oružja iz aviona nije pronađen, a ekipe poslate da očiste teritoriju navodno su stradale od posledica zračenja, piše portal „Atlas Obscura“.

3. Kopi/pejst mapa u Rusiji u divljini sibirske tundre

U diviljni sibirske tundre postoji područje kod okruga Čukotka koje je vrlo jasno izrezano, odnosno „kopi-pejstovano“ s drugog područja na „Gugl Mapsu“, a niko nije siguran zašto. Prevara postaje očigledna kad se zumira prikaz, pa se planine odjednom pretvaraju u sasvim ravnu zonu.

Rusi se ni toliko ne trude, već samo zacrne područje na svojim kartama. Ono što povećava misteriju je glasina da u obližnjem zalivu Kresta svoje operacije vrše razne tajne službe, među kojima i CIA.

Najekstremniji teoretičari zavere tvrde kako se tamo nalazi ruski sistem za upravljanjem vremenom HAARP, ili da je reč o nekom drugom poligonu za testiranja. Drugi pak misle kako je ta lokacija mesto masovnih depozita zlata.

4. Pacifičko ostrvo koje je nestalo

Ostrvo Sendi, koje je navodno otkrio kapetan Kuk, dugo se prikazivalo kao deo Koralnog mora kod australijske obale. Iako se na kartama označavalo od 1800. godine, ljudi su shvatili da se na brojnim kartama danas ne prikazuje, a „Gugl Maps“ je prvo zacrnio lokaciju, a potom je zamaglio.

Fantomsko ostrvo službeno je „neotkriveno“ 2012. kad istraživački brod nije mogao da pronađe ništa na koordinatama na kojima je trebalo da se nalazi.

5. Ranč „Džankšn“

U središtu pustinje Mohave u Kalifornii nalazi se ranč Džankšn (Junction), mesto gde se navodno odvijaju vojna testiranja i razni misteriozni projekti.

Kroz veliku bazu postoji ceo niz neobičnih kalibracijskih meta izloženih u geometrijskim uzorcima, dok se na kraju piste nalazi neobičan sastav mobilne opreme za testiranje, kao i vojna vozila. No, ono što je najzanimljivije je kako su delovi piste očigledno izrezani s „Gugl mapa“ i ne prikazuju se na drugim kartama.

Pogledajte video:


(atlas obscura)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …